sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

ou
ou
1 25.09.2019 10:40:35

NORA BITKA ZA KARTE! Kaj se bo dogajalo ob 17. URI na Petrolu? Kakšen bo SISTEM? Kdo bo DOBIL? Tu je vse!

Najbolj vroča tema zadnjih dni ali od ponedeljkovega poznega večera dalje so vstopnice za polfinalno tekmo odbojkarskega evropskega prvenstva.

Kako do dragocenega koščka papirja za jutrišnji super obračun v Stožicah? Najpomembnejšo informacijo je že sinoči v javnost poslala odbojkarska zveza: "Vse preostale vstopnice za četrtkovo polfinalno tekmo Slovenija – Poljska v Areni Stožice bodo na voljo izključno na vseh prodajnih mestih Petrola po Sloveniji in sicer jutri (v sredo, 25. septembra) od 17. ure dalje. V prodaji bo nekaj več kot 2500 vstopnic tako v zelenem in rdečem ringu dvorane." V dodatnem sporočilu je sledil še dodatek: "Hkrati bo mogočeč kupiti največ štiri vstopnice."

Verjetno je vsakomur jasno, kakšne razmere bodo na 500 Petrolovih servisih vladale ob 17. uri. Kako se bo - še posebej na večjih servisih - kopičila množica navijačev. Še bolj je jasno, da bo vstopnic zmanjkalo v nekaj minutah, da bo lahko že četrto ali peto mesto v vrsti pomenilo (pre)slab izhodiščni položaj, saj bodo vsi Petrolovi servisi iz vse Slovenije do vstopnic dostopali iz iste baze. Več prodajalcev iz različnih bencinskih servisov bo v isti sekundi skušalo izbrati isto vstopnico, potrdil jo bo lahko le eden, najhitrejši. Povsem matematično bi to pomenilo, da vsakemu bencinskemu servisu v povprečju pripada natančno pet vstopnic, ker pa niso vsi enako veliki in ker se tisti na Celovški cesti v Ljubljani seveda močno razlikuje od, denimo, tistega v Kozjem (pa brez zamere) bodo večji servisi v večjih mestih uspeli 'poklikati' malce več vstopnic. A nikakor dovolj, da bi bili zadovoljni vsi čakajoči v vrsti, ki se bo že pred 17. uro bržčas spremenila v reko pričakovanja polnih ljudi.


Da bi vse ostalo v mejah zdravega razuma in da napetost ne bi privedla do kakšnega incidenta, bodo skrbeli varnostniki, tako so nam potrdili iz Petrola. Težav ne pričakujejo, tudi zaposlenim na bencinskih servisih niso dali posebnih napotkov. Tehnično bo namreč prodaja potekala povsem enako kot poteka za vse ostale prireditve. Na večjih bencinskih servisih bodo verjetno s posebnim prodajalcem in posebnim prodajnim mestom ločili prodajo vstopnic z ostalimi storitvami (plačilom goriva, nakupom ostalih izdelkov ... itd). Kako bo vse skupaj videti v praksi, pa nihče ne more natančno vedeti.

Navijači, ki se boste danes popoldne podali na enega od bencinskih servisov, boste torej morali biti dovolj zgodni, potrebovali boste kar precej sreče, predvsem pa spretnega in urnega prodajalca pred seboj. Pa veliko sreče!

Po nekaj minutah bo vsega konec, dvorana bo razprodana. Nekaj vstopnic se bo pojavilo na črnem trgu, a to je že druga zgodba.

Članki iz rubrike