reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.03.2019 21:38:21

Novogoričanke ostale brez finala

Odbojkarice GEN-I Volleyja se niso uvrstile v finale pokala challenge. V polfinalu jih je zaustavil turški Aydin BBSK, ki je po zmagi 3:2 v Novi Gorici zmagal tudi na domačem igrišču, tokrat s 3:1.

Aydin BBSK - GEN-I Volley 3:1
(14, -20, 22, 19)

* Dvorana Aydin Mimar Sinan, gledalcev 1100, sodnika: Janković (Srbija), Dimachi (Romunija).
* Aydin BBSK: Martinez 10, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 15, Durukan, Nikolova 12, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal 2, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler 4, Martinez 21.
* GEN-I Volley: Kovačič 9, T. Blažič, Ferlinc 2, Zbičajnik 2, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 1, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 8, Zampedri, Grudina 17, Ščuka 12.

Odbojkaricam GEN-I Volleyja ni uspelo pripraviti podviga in se uvrstiti v finale pokala challenge. Novogoričanke si nimajo česa očitati, že z samo uvrstitvijo so dosegle največji uspeh v zgodovini slovenske ženske klubske odbojke. Tokrat jih je premagala boljša ekipa, ki igra v enem najmočnejših prvenstev na svetu in pri kateri glavno vlogo tujke na čelu z reprezentantkam Dominikanske republike. Kljub temu pa so se ji varovanke Vasje Lipicerja Samca odlično upirale na obeh tekmah, na drugi so bile nekoliko premalo razpoložene v napadu, naredile so preveč napak.

Slovenke so tekmo sicer dobro začele, se izmenjavale v vodstvu vse do izida 8:7. Nato pa so zašle v krizo, šepal je sprejem, tudi s servisi niso izvajale potrebnega pritiska. Posledica je bil delni izid 5:0, s katerim so se gostiteljice odlepile. V nadaljevanju je igra gostij povsem razpadla, do konca niza so osvojile vsega 14 točk.

Drugi niz je Samec začel z novo podajalko, Klaro Perić je zamenjala Zala Zbičajnik, in to se mu je obrestovalo. Novogoričanke so zaigrale bolje v vseh elementih, Tini Grudina, ki je bila edina razpoložena igralka v prvem nizu, so se pridružile tudi druge, kar se je pokazalo na rezultatu. Novogoričanke so vodile od začetka do konca niza, ki se je končal z izidom 20:25.

Tudi v tretjem nizu so imele gostje na začetku pobudo, odločilni trenutki, ne samo niza, ampak najbrž tudi tekme, so se odvijali sredi niza, ko je domačim s servisom in blokom z delnim izidom 6:0 uspelo pobegniti. Tekmice so jih nato lovile, toda ujeti jim jih ni uspelo.

Podoben potek je bil tudi v četrtem nizu, na začetku so vodile Slovenke, nato pa so domače spet naredile serijo točk, s katero so si tudi zagotovile zmago.

Pri GEN-I Volleyju je bila s 17 točkami najučinkovitejša Grudina, štiri točke je dosegla z blokom, preostale pa s prvim tempom, Lana Ščuka jih je dosegla 12, Isabel Kovačič devet, od tega dve z asom, Tina Lipicer Samec pa osem, a prav kapetanka je tudi naredila največ napak, njen napad je bil le 19 odstoten. Pri domačih je bila z 21 točkami najbolj učinkovita Elisabeth Martinez.

Članki iz rubrike