018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

STA
STA
0 06.03.2019 21:38:21

Novogoričanke ostale brez finala

Odbojkarice GEN-I Volleyja se niso uvrstile v finale pokala challenge. V polfinalu jih je zaustavil turški Aydin BBSK, ki je po zmagi 3:2 v Novi Gorici zmagal tudi na domačem igrišču, tokrat s 3:1.

Aydin BBSK - GEN-I Volley 3:1
(14, -20, 22, 19)

* Dvorana Aydin Mimar Sinan, gledalcev 1100, sodnika: Janković (Srbija), Dimachi (Romunija).
* Aydin BBSK: Martinez 10, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 15, Durukan, Nikolova 12, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal 2, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler 4, Martinez 21.
* GEN-I Volley: Kovačič 9, T. Blažič, Ferlinc 2, Zbičajnik 2, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 1, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 8, Zampedri, Grudina 17, Ščuka 12.

Odbojkaricam GEN-I Volleyja ni uspelo pripraviti podviga in se uvrstiti v finale pokala challenge. Novogoričanke si nimajo česa očitati, že z samo uvrstitvijo so dosegle največji uspeh v zgodovini slovenske ženske klubske odbojke. Tokrat jih je premagala boljša ekipa, ki igra v enem najmočnejših prvenstev na svetu in pri kateri glavno vlogo tujke na čelu z reprezentantkam Dominikanske republike. Kljub temu pa so se ji varovanke Vasje Lipicerja Samca odlično upirale na obeh tekmah, na drugi so bile nekoliko premalo razpoložene v napadu, naredile so preveč napak.

Slovenke so tekmo sicer dobro začele, se izmenjavale v vodstvu vse do izida 8:7. Nato pa so zašle v krizo, šepal je sprejem, tudi s servisi niso izvajale potrebnega pritiska. Posledica je bil delni izid 5:0, s katerim so se gostiteljice odlepile. V nadaljevanju je igra gostij povsem razpadla, do konca niza so osvojile vsega 14 točk.Drugi niz je Samec začel z novo podajalko, Klaro Perić je zamenjala Zala Zbičajnik, in to se mu je obrestovalo. Novogoričanke so zaigrale bolje v vseh elementih, Tini Grudina, ki je bila edina razpoložena igralka v prvem nizu, so se pridružile tudi druge, kar se je pokazalo na rezultatu. Novogoričanke so vodile od začetka do konca niza, ki se je končal z izidom 20:25.

Tudi v tretjem nizu so imele gostje na začetku pobudo, odločilni trenutki, ne samo niza, ampak najbrž tudi tekme, so se odvijali sredi niza, ko je domačim s servisom in blokom z delnim izidom 6:0 uspelo pobegniti. Tekmice so jih nato lovile, toda ujeti jim jih ni uspelo.

Podoben potek je bil tudi v četrtem nizu, na začetku so vodile Slovenke, nato pa so domače spet naredile serijo točk, s katero so si tudi zagotovile zmago.

Pri GEN-I Volleyju je bila s 17 točkami najučinkovitejša Grudina, štiri točke je dosegla z blokom, preostale pa s prvim tempom, Lana Ščuka jih je dosegla 12, Isabel Kovačič devet, od tega dve z asom, Tina Lipicer Samec pa osem, a prav kapetanka je tudi naredila največ napak, njen napad je bil le 19 odstoten. Pri domačih je bila z 21 točkami najbolj učinkovita Elisabeth Martinez.

Članki iz rubrike