zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

termometer Svet24.si

So bila poletja nekoč res precej bolj mila, kot ...

lev Petisvet.si

Najbolj zanimive lastnosti ljudi, ki so rojeni v ...

kombi, blejsko jezero, vlečenje Svet24.si

VIDEO in FOTO: Nenavaden dogodek na Bledu: vozilo ...

podmornica, kim džong un Svet24.si

FOTO: »Jedrski« Kim skrbno preveril povsem novo ...

zorjan haller pereira Njena.si

Jonatan Haller zmagal v portugalskem glasbenem ...

Tjaša Železnik Njena.si

Zvezda Usodnega vina pokazala prelepo sestro

STA
STA
0 18.11.2018 15:14:08

Odbojkarji s 17. mestom na letvici FIVB potrdili kvalifikacije za OI

fivb.org
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca na novi svetovni lestvici zaseda 17. mesto, v primerjavi z razvrstitvijo v letu 2017 je napredovala za šest mest. Izjemen skok je uspel slovenskim dekletom, ki so glede na lansko lestvico pridobila kar 76 mest in se zdaj nahajajo na 39. mestu.

Svetovna odbojkarska zveza (FIVB) je v času kongresa v Mehiki objavila svetovni jakostni lestvici za moške in ženske, ki sta bili sicer sestavljeni v oktobru. V razvrstitvi pri moških je 176, pri dekletih 168 reprezentanc.

Slovenski odbojkarji so na lestvici iz leta 2017 zasedali 23. mesto, z uvrstitvijo na svetovno prvenstvo in z dobrimi predstavami na odbojkarskem mundialu pa so pridobili še šest mest in se prvič v zgodovini prebili med najboljših dvajset reprezentanc sveta. S 17. mestom so Slovenci le še potrdili uvrstitev v olimpijske kvalifikacije, v katerih bo nastopilo najboljših 24 reprezentanc s svetovne lestvice (brez Japonske) in ki bodo na sporedu med 9. in 11. avgustom prihodnje leto.


Na prvem mestu ostajajo Brazilci, drugi so še vedno Američani, medtem ko so Italijani s tretjega mesta izrinili Poljake, kljub temu, da so slednji osvojili naslov svetovnega prvaka. V prvi deseterici so še Rusi, Kanadčani, Argentinci, Iranci, Francozi in Srbi, pred Slovenijo, pa še Japonci, Belgijci, Egipčani, Bolgari, Nizozemci in Avstralci.

Slovenske odbojkarice so z odličnimi predstavami v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, v katerih so se prebile vse do 3. kroga, svoj položaj v razvrstitvi občutno izboljšale. Pridobile so namreč kar 76 mest in zdaj zasedajo 39. mesto.

Na vrhu razvrstitve so aktualne svetovne prvakinje, Srbkinje, ki so bili prej druge, lani vodilne Kitajke, sicer olimpijske prvakinje, so zdaj na drugem mestu. Tretje so Američanke, v prvi deseterici so še Brazilke, Rusinje, Japonke, Nizozemke, Italijanke, Južnokorejke in Dominikanke. Izmed evropskih reprezentanc so pred Slovenkami še Turkinje, Nemke, Bolgarke, Belgijke, Azerbajdžanke, Čehinje, Poljakinje, Hrvatice in Madžarke, 39. mesto pa si naša dekleta delijo s Francozinjami.

Značke: odbojka, lestvica

Članki iz rubrike