Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

STA
STA
0 04.11.2018 21:10:05

Kamničani izgubili v Zagrebu

Odbojkarji Calcita Volleyja so v četrtem krogu srednjeevropske lige v gosteh izgubili s hrvaško Mladostjo iz Zagreba z 0:3 (-19, -26, -23).

* Dvorana Bojan Stranić, gledalcev 50, sodnika: Szabo, Halasz (oba Madžarska).
* Mladost Zagreb: Sabljak 4, Radoš, Nikačević 12, Bakonji, Sedlaček 11, Šarčević, Mišura, Jurić, Prlić, Marelić 9, Krnić 1, Dukić 4, Mihalj 20.
* Calcit Volley: Pereira 11, Hribar, Bregar 5, Golob, Jereb 4, Podobnik, Ratek 1, Vidmar 10, Babkov 11, Štalekar 5, Lakner 2, Kotnik, Štembergar Zupan, Rotar.

V soboto so odbojkarji ACH Volleyja izgubili na vročem gostovanju v Pliberku, tako da v srednjeevropski ligi ni več neporaženih ekip. Hkrati je bila to priložnost za Kamničane, da bi v primeru današnje zmage v Zagrebu prevzeli vodstvo na lestvici. Vse skupaj je ostalo le pri željah, kajti Zagrebčani, ki so v letošnji sezoni v Mevzi do zdaj odigrali le eno tekmo, slovenskim podprvakom niso oddali niti niza.Že rahlo utrujeni varovanci Aleša Hribarja - zanje je bila to že tretja tekma v petih dneh - so neprepričljivo vstopili v dvoboj z domačini, ki so povedli z 8:4 in 16:11. Kamničani so bili predvsem nerazpoloženi v napadu, vršili pa so tudi premalo pritiska s servisi, naredili so tudi preveč lastnih napak.

V drugem nizu so se kamniški odbojkarji le razigrali, čeprav njihova igra še vedno ni bila tekoča. Ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru so zaostajali za dve točki, ki so jo do 16. točke prepolovili. V končnico so povedli z 21:20, imeli priložnost, da izid v nizih izenačijo, vendar se jim ni izšlo.

Tretji niz je imel podoben potek kot prvi, domačini so hitro prišli do prednosti štirih točk, ki so jo držali vse do končnice niza. Predvsem so prevladovali v bloku, s kar 12 se je izkazal Ivan Mihalj, in ko je bilo na semaforju 18:13, je vse kazalo na njihovo zmago. Vendar se Kamničani še niso predali, Zagrebčanom so se približali na dve točki zaostanka (19:21), ubranili so tudi dve zaključni žogi, v tretje pa so bili domačini le uspešni ter tako prišli do zaslužene zmage.

Članki iz rubrike