kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.10.2018 21:45:37

Ljubljančanom tudi odbojkarski derbi

Klemen Brumec
Najboljši slovenski moški odbojkarski ekipi ACH Volley in Calcit Volley sta se srečala v 3. krogu novega državnega prvenstva.

Derbi, ki je veljal tudi za točke srednjeevropske lige, pa so pred 250 gledalci brez težav dobili Ljubljančani, zmagali so s 3:0 (16, 17, 21).

V prvih dveh nizih so bili varovanci Andreja Urnauta vsaj za razred boljša ekipa. Prednost so večali od začetka do konca, tekmecem so dopustili le 16 oziroma 17 točk. Tretji niz pa je bil vendarle bolj izenačen. Kamničani so izničili zaostanek treh točk, izenačili na 16:16, nato pa tudi povedli z 19:17. A prvaki se vendarle niso dali, do konca niza so tekmecem prepustili le dve točki, zanesljivo dobili tekmo in samo še enkrat več dokazali, da so tudi letos prvi favoriti državnega prvenstva.

Ljubljančani so bili boljši v vseh elementih, razliko pa so si priigrali predvsem s servisi in blokom. Gostujoči sprejem ni bil na dovolj dobri ravni za bolj enakovreden boj, še posebno, ker ni omogočal dobre igre v napadu. Kamničani so naredili tudi preveč napak, kar so izkušeni oranžni zmaji, ki so z blokom dosegli 12, Kamničani pa le eno točko, znali kaznovati.

Najučinkovitejša igralca v ljubljanski vrsti sta bila Hrvat Petar Đirlić in Kanadčan Jori Mantha, oba sta dosegla 12 točk. Pri gostih jih je Brazilec Maxson Pereira dosegel 11, povsem pa je odpovedal lanski sprejemalec ACH Volleyja, Dimitrij Babkov, je v statistiko vpisal točko.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike