Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

STA
STA
0 04.04.2018 22:27:34

Hoče - Salonit Anhovo 0:3 (-23, -23, -13)

Odbojkarji Salonita Anhovo so na prvi četrtfinalni tekmi 1. DOL za moške v gosteh premagali Hoče s 3:0 (23, 23, 13).

* Športna dvorana Hoče, gledalcev 350, sodnika Kern (Žirovnica), Kramar (Kamnik).
* Hoče: Radović 8, Drvarič 4, Cafuta 2, Šijanec 4, Ledinek, Špindler 1, Lobnik, Franc 2, Repa, Mantha 17, Berglez 2, Šikanič, Kšela 1, Repa.
* Salonit Anhovo: Ilić 9, Česnik, Šarić, Jereb 1, Karnel, Drobnič, Basaneže 7, Kovačič, Čabarkapa 18, Tomić 3, Vrtovec 11.

Odbojkarji Salonita so upravičili vlogo favorita, a kljub zmagi s 3:0 niso imeli lahkega dela. Gostitelji so bili v prvih dveh nizih trd oreh, obakrat so v končnico stopili s prednostjo, a nato to odigrali nezbrano, kot da bi se ustrašili presenečenja. Kanalci so to znali kaznovati, nato pa v tretjem nizu izkoristiti padec voljnega momenta pri domačih igralcih. Že na začetku tretjega niza so povedli s 6:0, nato pa prednost le še večali, na koncu so tekmecem dovolili vsega 13 točk.Prva dva niza sta imela podoben potek in tudi razplet. V obeh so Kanalci že vodili tudi za štiri točke, v drugem nizu so imeli tako prednost pri obeh tehničnih odmorih, nato pa so jih gostitelji ujeli in tudi prehiteli. V prvem nizu so tako vodili z 20:18 in 21:19, v drugem pa z 22:21, a obakrat prednosti niso zadržali do konca.

Prvo ime tekme je bil Dejan Čabarkapa, ki je po dolgem času odigral odlično, dostojno njegovemu ugledu. Z 18 točkami je bil najučinkovitejši igralec, v napadu je praktično igral brez napake, zelo dobro pa je držal sprejem, kar pa je najbolj pomembno, najboljši je bil, ko je bilo to najbolj potrebno.

Povratna tekma bo v soboto v Kanalu.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike