Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.04.2018 22:27:34

Hoče - Salonit Anhovo 0:3 (-23, -23, -13)

Odbojkarji Salonita Anhovo so na prvi četrtfinalni tekmi 1. DOL za moške v gosteh premagali Hoče s 3:0 (23, 23, 13).

* Športna dvorana Hoče, gledalcev 350, sodnika Kern (Žirovnica), Kramar (Kamnik).
* Hoče: Radović 8, Drvarič 4, Cafuta 2, Šijanec 4, Ledinek, Špindler 1, Lobnik, Franc 2, Repa, Mantha 17, Berglez 2, Šikanič, Kšela 1, Repa.
* Salonit Anhovo: Ilić 9, Česnik, Šarić, Jereb 1, Karnel, Drobnič, Basaneže 7, Kovačič, Čabarkapa 18, Tomić 3, Vrtovec 11.

Odbojkarji Salonita so upravičili vlogo favorita, a kljub zmagi s 3:0 niso imeli lahkega dela. Gostitelji so bili v prvih dveh nizih trd oreh, obakrat so v končnico stopili s prednostjo, a nato to odigrali nezbrano, kot da bi se ustrašili presenečenja. Kanalci so to znali kaznovati, nato pa v tretjem nizu izkoristiti padec voljnega momenta pri domačih igralcih. Že na začetku tretjega niza so povedli s 6:0, nato pa prednost le še večali, na koncu so tekmecem dovolili vsega 13 točk.



Prva dva niza sta imela podoben potek in tudi razplet. V obeh so Kanalci že vodili tudi za štiri točke, v drugem nizu so imeli tako prednost pri obeh tehničnih odmorih, nato pa so jih gostitelji ujeli in tudi prehiteli. V prvem nizu so tako vodili z 20:18 in 21:19, v drugem pa z 22:21, a obakrat prednosti niso zadržali do konca.

Prvo ime tekme je bil Dejan Čabarkapa, ki je po dolgem času odigral odlično, dostojno njegovemu ugledu. Z 18 točkami je bil najučinkovitejši igralec, v napadu je praktično igral brez napake, zelo dobro pa je držal sprejem, kar pa je najbolj pomembno, najboljši je bil, ko je bilo to najbolj potrebno.

Povratna tekma bo v soboto v Kanalu.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike