mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.04.2018 16:05:06

Kamničanke se Mariborčank ne bojijo

Grega Wernig
V četrtek ob 18. uri se bo v Mariboru začel zaključni boj za naslov najboljše ženske odbojkarske ekipe v Sloveniji.

Pričakovano se bosta v finalu merili ekipi Nove KBM Branika in Calcit Volleyja. Branilke naslova, Mariborčanke, bodo v finalni seriji lovile že petnajsti naslov, Kamničanke si bodo skušale priigrati četrtega.

Ekipi, ki sta v zadnjih devetih sezonah pobrali vse državne in pokalne lovorike, Mariborčanke šest državnih in sedem pokalnih, Kamničanke pa tri državne in dve pokalni, bosta sicer igrali že v devetem zaporednem finalu, prednost domačega igrišča pa bodo imele štajerske odbojkarice. Slednje, glede na rezultate v letošnji sezoni, v tem dvoboju veljajo za favoritinje, saj so redni del prvenstva zaključile na prvem mestu, edini poraz na domačih tleh pa so jim zadale prav odbojkarice Calcit Volleyja. Mariborčanke so bile ob tem uspešnejše še v finalu letošnjega pokalnega tekmovanja. A tudi Kamničanke so v letošnjem prvenstvu izgubile le dvakrat, proti Novi KBM Branik in Formuli Formis, s katero so imeli nekaj težav tudi na prvi polfinalni tekmi.



V letošnji sezoni je imela, podobno kot lani, sicer v medsebojnih tekmah več uspeha mariborska ekipa, ki je od dozdajšnjih petih dobila štiri. "To prav nič ne pomeni, vse pa bo odvisno od nas samih in od tega, kako bomo igrale. Če bomo igrale, kot znamo, in če bomo garale ena za drugo od začetka do konca tekme, bo tudi izid pravi. Mislim, da smo predvsem v drugi polfinalni tekmi končnice proti Formuli Formisu pokazale, da smo napredovale tudi na psihološki ravni. Kljub temu, da smo bile le nekaj dni prej v Kamniku na pragu poraza, smo se vseeno pobrale, stopile skupaj in zmagale. S to zmago smo dokazale, da če se ne vdaš, in da če boriš do konca, to prinese želeni uspeh. Verjamem, da bomo s takim razmišljanjem pokazale pravo igro tudi v finalu," je prepričana Leja Janežič, libero kamniške ekipe, ki je na tem mestu v zadnjih tekmah zamenjala reprezentantko Majo Pahor.

Poleg slednje v kamniškem taboru ne bodo mogli računati na Urško Igličar, medtem ko imajo v tem obdobju Mariborčanke manj zdravstvenih težav, kar je dodaten razlog za njihov optimizem.

Članki iz rubrike