900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.12.2017 10:02:38

Ljubljančani še drugič v tednu dni premagali velike rivale, Kranjčani do druge zmage

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v 11. krogu srednjeevropske lige premagali Calcit Volley s 3:0 (23, 20, 17).

V ponovitvi finala pokala Slovenije sta se v dvorani Tivoli v okviru turnirja srednjeevropske lige pomerili ekipi ACH Volleyja in Calcit Volleyja. Spet so gladko zmagali Ljubljančani, tekma pa je veljala tudi kot zaostala tekma četrtega kroga v 1. DOL za moške. Minulo soboto so v finalu zaključnega turnirja v Hočah Ljubljančani po dveh "sušnih" pokalnih sezonah spet odvzeli pokalno lovoriko utrujenim Kamničanom, ki so proste dni namenili regeneraciji in treningu. Seveda je to veljalo tudi za ljubljansko ekipo, v kateri ni bilo poškodovanega Matica Videčnika.

"Z igro v prvem nizu moram biti zadovoljen. Žal je niz že bil dobljen pa ga nismo znali zaključiti. Kot kaže je trenutno ACH Volley Ljubljana predober za nas. Mi jih poskušamo ujeti, vendar so vedno kakšen korak pred nami. Borili smo se po svojih najboljših močeh, ampak so nasprotniki še enkrat več pokazali, da so boljša ekipa," je po tekmi povedal trener Calcita Gašper Ribič, bolj zadovoljen pa je bil Zoran Kedačič: ''Glede na to, da smo osvojili šest točk, sem zelo zadovoljen. Danes so se namreč točke štele dvojno, tako za državno prvenstvo kot tudi za pokal MEVZA. Vesel sem, da smo pokazali, da finalna tekma pred nekaj dnevi ni bila naključje. V Tivoliju smo prikazali še boljšo igro in zato bi rad čestital fantom.'' Največ točk za ACH Volley je dosegel Jan Pokeršnik, in sicer 13, pri Kamničanih pa je bil najbolj učinkovit Primož vidmar s 17 točkami. 

Najboljši slovenski ekipi zadnjih sezon sta bili pred medsebojnim obračunom s petimi zmagami in porazom pri 16 točkah, kolikor jih je imela s tekmo več tudi Posojilnica Aich/Dob. Zdaj so Ljubljančani sami na vrhu srednjeevropske lige z 19 točkami, Kamničani pa ostajajo pri 16. Tudi na lestvici državnega prvenstva so na vrhu Ljubljančani, ki imajo pred drugo Panvito Pomgrad 4 točke prednosti, a kar dve odigrani tekmi manj,  Calcit Volley je odigral tekmo več od ACH Volleyja in je s šestimi zmagami in štirimi porazi trenutno na četrtem mestu lestvice. 

Svojo drugo tekmo na turnirju v Dalmaciji je odigral tudi kranjski Triglav, ki je moral na prvi tekmi priznati premoč hrvaškemu prvaku iz Kaštele. Triglav in Spartak sta v medsebojni obračun na turnirju v hrvaškem Kaštel Starem vstopila s podobnim točkovnim izkupičkom. Oba sta v dosedanjem delu lige le enkrat zmagala, Kranjčani na predzadnjem mestu pa so imeli točko in tudi tekmo več. Vedelo se je, da gre za približno enako kakovostne tekmece, strokovnjaki so nekaj več možnosti pripisovali Slovencem. Tekma je pokazala, da se niso zmotili, varovanci Saša Ropa so v izenačeni tekmi prišli do težko priborjene zmage.

Triglav Kranj - Spartak Myjava 3:2 (21, -23, 21, -18, 9)
* Mestna dvorana Kaštel Stari, gledalcev 100, sodnika: Kovačević (Hrvaška), Simonovska (Makedonija).
* Triglav Kranj: Toman, Bošnjak 9, Tučen, Bregant 6, Kos 12, Beravs 2, Mali 10, Jenko 13, Maček 15, Kök, Rezar 1.
* Spartak Myjava: Holinga 3, Watka, Jalovecky 1, Vasek, Valo, Zeman, Konc 2, Patuk, Tarabus 14, Petraš 23, Ihnat 14, Pokopec 15.

ACH Volley - Calcit Volley 3:0 (23, 20, 17)
* Športna dvorana Tivoli, gledalcev 150, Isajlović (Avstrija), Milinović (Hrvaška).
* ACH Volley: Flajs, Đirlić 5, Babkov 11, Kovačič, Purič 10, Pavlović 10, Satlet, Pleško, Brulec 2, Planiv, Kok, Mihajlović 9, Pokeršnik 13, Videčnik.
* Calcit Volley: Pereira 5, Hribar, Golob, Novljan 4, Ratek, Gil 2, Vidmar 17, Okroglič 5, Štalekar 4, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 5, Lazar.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike