milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.12.2017 16:41:25

Kamničani uspešno začeli obrambo naslova

Odbojkarji Calcita Volleyja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala v Hočah premagali Triglav Kranj s 3:2 (-23, 15, -25, 19, 13). V finalu se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Hočami in ACH Volleyjem, ki se začne ob 17. uri.

* Dvorana Hoče, gledalcev 350, sodnika: Miklošič, Siefried (oba Maribor).
* Calcit Volley: Pereira 13, Hribar, Golob, Novljan 11, Ratek, Gil 7, Vidmar 12, Okroglič 14, Štalekar 20, Kvas 1, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan 6.
* Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Bošnjak 1, Tučen 2, Bregant 14, Kos 12, Beravs 2, Bežek, Mali 13, Jenko 4, Maček 1, Kök 1, Rezar 14.

Kamničani so storili prvi korak k ubranitvi dveh zaporednih pokalnih naslov. Čeprav niso blesteli, poznala se jim je utrujenost od sredine tekme pokala Cev in poti iz Francije, so zmogli dovolj moči za preobrat.



Po dveh nizih jim je kazalo slabo, zaradi velikega števila napak in slabše zbranosti v končnicah so zaostajali z 1:2, toda v končnici četrtega niza so po izidu 21:19 z bolj zbrano igro vendarle prišli do izenačenja, že prvo zaključno žogo je z asom izkoristil Domen Kotnik. V tie-breaku so na krilih razpoloženega reprezentančnega blokerja Saša Štalekarja, ki je bil z 20 točkami (šest iz bloka) najučinkovitejši igralec tekme, vendarle prišli do zmage, čeprav so v končnici že zapravili občutno prednost z začetka niza.

Štalekar je bil osrednje ime tekme, blestel je, ko je bilo to najbolj potrebno. V odločilnem nizu je s tremi blok točkami, četrto je dodal kapetan Andrej Štembergar Zupan, poskrbel za vodstvo 6:1. A to ni zadostovalo za mirno končnico. Kranjčani so imeli že pri izidu 11:9 priložnost, da se povsem približajo, a jim je to preprečil še en blok Štalekarja, na 13. točki pa so Kranjčani tekmece vendarle ujeli. Toda na njihovo žalost so sledile dve točki Kamničanov v napadu, zmago Calcita sta zagotovila Kotnik in Štembergar Zupan.

Kamničani so dosegli 11 asov, Kranjčani sedem, do zmage pa jih je bržkone pripeljala boljša igra v napadu. Kar 35 (od tega 18 pri servisih) kamniških napak proti 23 tekmecem na koncu ni bilo odločilnih.

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike