Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 20.12.2017 23:07:42

Ajaccio - Calcit Volleyball 3:0 (21, 19, 25)

Drago Wernig - Taka
Odbojkarji Calcita Volleya so na povratni tekmi 2. kroga pokala Cev v gosteh izgubili proti Ajacciu z 0:3 (-21, -19, -25). Kamničani so na prvi tekmi zmagali s 3:2 in se tako poslavljajo od tekmovanja.

* Športna dvorana Ajaccio, gledalcev 452, sodnika: Barev (Bolgarija), Ragazzini (San Marino).
* Ajaccio: Exiga 1, Takaniko 3, Miranda 8, Dailey 6, Lacassie 11, Castard, Carle 1, Gonzalez 21, Radić 2, Bruckert 2, Petrov, Morgado.
* Calcit Volley: Pereira 15, Hribar, Golob, Novljan 5, Ratek, Gil 2, Vidmar 10, Okroglič 1, Štalekar, Kvas, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 5.


Pred 14 dnevi v Šempetru v Savinjski dolini so Kamničani presenetili Ajaccio in zmagali. Aktualni slovenski pokalni zmagovalci so za morebitno napredovanje potrebovali kakršnokoli zmago ali v primeru poraza z 2:3 zlati niz. Čeprav so se kamniški odbojkarji dobro borili, bili del drugega in večji del tretjega niza na dobri poti do zmage, pa so na koncu morali priznati poraz. Lani jih je v drugem krogu prav tako izločila francoska ekipa, Tours, ki je na koncu celo osvojila prvo mesto v tem tekmovanju.

V prvem nizu so gosti s toplo-hladno predstavo nekako držali korak do 16:19, nato pa so Francozi niz zanesljivo dobili. Španec v dresu ekipe s Korzike, Jose Luis Gonzalez, je bil usoden za Kamničane tudi v drugem nizu, ki so ga slovenski odbojkarji začeli zelo dobro in vodili tudi že s 13:8, toda odlični Gonzalez je bil s svojimi servisi nerešljiva uganka za kamniške sprejemalce, tako da je Ajaccio ob drugem tehničnem odmoru že vodil z dvema točkama prednosti in nato dobil niz.

Kamničani so tudi v tretji niz vstopili odločno, vodili še pri 11:9, nato pa so vajeti prevzeli domači, ki sicer niso pobegnili na neulovljivo razdaljo. Še več, po izenačenju na 16. točki so kamniški odbojkarji na servis Jureta Okrogliča dosegli še tri zaporedne točke, toda tudi to ni bilo dovolj za vsaj častni niz. Prvi so do zaključne žoge za končno zmago vendarle prišli domači odbojkarji, nato pa so izkoristili tretjo. Uspešen je bil Brazilec Leonardo Miranda.

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike