tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.12.2017 20:16:04

Ljubljanski odbojkarji gladko v osmino finala

Martin Metelko
Odbojkarji ACH Volleyja so tudi v povratni tekmi 1/16 finala pokala Cev premagali srbski Novi Pazar. Potem ko so v gosteh zmagali s 3:2, so bili v Tivoliju bolj prepričljivi.

ACH Volley - Novi Pazar 3:0 (13, 23, 24)

Ljubljana - Dvorana Tivoli. 250 gledalcev. Sodnika: Vajcjakovič (Belorusija), Genitrini (Gruzija).
ACH Volley: Flajs, Đirlić 11, Babkov 12, Kovačič, Purič 6, Pavlović 4, Satler, Pleško, Brulec 1, Mihajlović 5, Pokeršnik 11, Videčnik.
Novi Pazar: Vukašinović 4, Sretenović, Polomac 4, Daca 5, Bekrić, Zuković, Božović 2, Radosavljević 16, Vilimanović, Prušević, Hamzagić 13.

Ljubljančani so imeli pred prvo tekmo veliko spoštovanja za neporaženo ekipo srbskega državnega prvenstva, a že v Novem Pazarju se je po preobratu in zmagi s 3:2 pokazalo, da so vendarle kakovostnejši tekmec. V Ljubljani so to samo še dokazali, z zanesljivo igro niso imeli praktično nikakršnih težav.

V prvem nizu so s servisi in dobro igro v obrambi Srbe povsem nadigrali, drugi niz je bil bolj izenačen in odločen v končnici, v tretjem nizu pa so bili Slovenci, pri katerih je najboljšo predstavo spet pokazal Jan Pokeršnik, spet prepričljivo boljši. A le do končnice, v kateri so gostje izenačili, toda domači so četrto zaključno žogo vendarle izkoristili.

Oranžni zmaji so takoj pokazali, na kakšen način bodo skušali zlomiti odpor Srbov. Od samega začetka so pritisnili s servisi, z uspešnim izvajanjem le teh so onemogočili uspešen napad gostov. Ti so kmalu zaostajali z 1:6, po bloku Pokeršnika pa že 4:12, že takrat je bilo jasno, da bodo morali svoje upe prestaviti v naslednja dva niza.

In ta so odigrali bolje. V drugem so sicer že na začetku zaostali s 3:6, a so hitro vzpostavili ravnotežje vodili za dve točki, pred vstopom v končnico pa je bil izid 18:18. Potem pa je na sceno stopil Petar Đirlić, ki je sredi drugega niza na mestu korektorja zamenjal Mateja Mihajlovića, z dobri servisi in točko za 21:18 spet odlepil svojo ekipo. Prednost se je izkazala za dovolj visoko, da so Ljubljančani po točki Pokeršnika dobili tudi drugi niz.

Vse niti so držali tudi v tretjem, ki so ga po servisih Dika Priča odprli z vodstvom 4:0. Po pol minute odmora so se sicer gostje za kratek čas približali, a po asu Đirlića so Ljubljančani spet vodili s štirimi točkami (12:8), malo pozneje pa tudi s šestimi. Po zaostanku 12:8 se je Novi Pazar začel približevati, po bloku Đirliću je bilo 16:19, po asu gostov 20:22. ACH je pri izidu 24:21 imel tri zaključne žoge, ni jih izkoristil, Đirlić je dobil še en blok za izid 24:24. A nato je četrto zaključno žogo priskrbel Dmitrij Babkov, gosti so storili napako na mreži in zmaga je ostala doma.

V osmini finala se bodo slovenski prvaki merili z boljšim iz dvoboja med romunsko Arcado Galati in češkim Kladnom.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike