Mobilna verzija
marko potrč Odkrito.si

Planet TV spremenil šov The Biggest Loser

TANJA ZAGAR Svet24.si

FOTO: Takšna je Tanja Žagar po novem

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Prejemniki izredne in redne denarne socialne ...

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

Selena Gomez Najstnica.si

Selena na jahti pokazala svoje telo v kopalkah

gregor Njena.si

Gledalci besni na produkcijo Planet TV

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

STA
STA

Slovenke izgubile uvodni dvoboj v Poreču

Slovenske odbojkarice so v uvodni tekmi evropskega prvenstva v odbojki sede v Poreču izgubile s Finsko z 0:3 (-21, -22, -26). V torek ob 17.30 se bo slovenska izbrana vrsta pomerila s Hrvaško, predtekmovanje pa bodo izbranke selektorja Simona Božiča sklenile proti Madžarski v sredo.

Slovenija, bronasta z zadnjega prvenstva, ni bila kos razigrani Finski, ki je nize dobila na 21, 22 in 26. V zadnjem je Slovenija zaostajala že s 13:21, a je Severnjakinje le še ujela. Po servisih Lene Gabršček in z napadi Larise Pirih so se Slovenke najprej približale na 22:23, nato izničile zaključno žogo tekmic ter povedle s 25:24 in 26:25. Pri tem izidu so tako imele celo zaključno žogo za prvi osvojeni niz na EP, a se ni izšlo.

"Danes enostavno ni nič delovalo, nič nam ni steklo. Na tekmi smo morda odigrali deset točk tako, kot znamo. Silili smo iz napake v napako. Celotna ekipa je zatajila. Škoda je, kar nam ni uspelo v tretjem nizu povsem izkoristiti preobrata. Finska je zasluženo slavila," je po tekmi povedal selektor Božič.

"Nocoj se bomo malce pogovorili v hotelu. Jutri nas čaka Hrvaška, proti kateri želimo pokazati, kaj znamo. Smo si pa pa s tem porazom otežili nadaljevanje evropskega prvenstva," je sklenil selektor.

Po predtekmovanju si zmagovalki skupin zagotovila neposredno mesto v polfinalu, druga in tretja ekipa skupin A in B pa se bosta pomerili med sabo (2A - 3B in 3A - 2B) za še dve prosti mesti v polfinalu.

Na EP je v ženski konkurenci devet ekip; poleg Slovenije in Finske v predtekmovalni skupini A še Hrvaška in Madžarska, v skupini B pa Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Nemčija in Italija.

Značke: šport , invalidi , odbojka