Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 25.10.2017 20:21:18

Odbojkarice Calcita tesno zmagale v Bratislavi

Obojkarice Calcit Volleyja so na prvi tekmi uvodnega turnirja srednjeevropske lige v Bratislavi premagale domačo Slavijo s 3:2 (15, -18, 21, -16, 13). V četrtek, ob 15. uri, bodo Kamničanke v glavnem mestu Slovaške igrale še proti ekipi Strabag VC Bratislava.

* Športna dvorana Mladost, sodnika: Buchar, Marschner (oba Češka).
* Slavija Bratislava: Fričova, Šepelova, Grambličkova, Herdova, Harajdičova, Adamovičova, Kvasnova, Widerman, Šunderlikova, Sedlačkova, Szaboova, Rehakova, Törökova.
* Calcit Volley: Grudina, Peterson, Mihevc, Blažič, Igličar, Mihalinec, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič, Jerala, Mijoč, Pahor.

Po treh zmagah v domačem prvenstvu so odbojkarice Calcit Volleyja le dočakale tudi prvo letošnjo mednarodno preizkušnjo. Po dobri igri v prvem nizu, ki so ga dobile brez večjih težav, so v nadaljevanju tekme varovanke Gregorja Rozmana popustile ter do zmage prišle po hudem boju v petem nizu, ko so izkoristile že prvo zaključno žogo.

V prvem nizu je bila igra izenačena le do pete točke, ob boljšem servisu in petim zaporednim točkam pa so Kamničanke domačinkam pobegnile za pet točk (5:11), do drugega tehničnega odmora so svojo prednost povečale na plus devet. Do konca niza slovenske odbojkarice niso popuščale, učinkovite so bile tudi v napadu, tako da njihova zmaga v uvodnem nizu ni bila vprašljiva.



Tudi drugi niz so Kamničanke začele obetavno, saj so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo petih točk, vodile pa so tudi že s 14:6. Vendar njihovo nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, pojavile so se težave na sprejemu, tudi v napadu niso bile več tako uspešne, tako da so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za dve točki. Tudi po njem so prevladovale domače odbojkarice, ki so gostjam prepustile le še štiri točke.

Tretji niz se je začel z vodstvom kamniških odbojkaric s 3:0, do prvega tehničnega odmora pa so ohranile dve točki prednosti. Calcitovke so še vodile do 12:10, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzele domačinke, ki so z delnim izidom 6:1 gostjam pobegnile za tri točke. Tokrat Kamničanke niso ponovile napake iz drugega niza, že na 17. točki so ulovile najboljšo slovaško ekipo, do dvajsete točke sta bili ekipi nato skupaj, medtem ko je končnica niza pripadla odbojkaricam Calcit Volleyja.

Čeprav je tudi začetek četrtega niza pripadel gostujočim odbojkaricam, a le do vodstva s 4:1, so bile nato boljše Slovakinje, ki so s petimi zaporednimi točkami povedle s 6:4, prednosti pa niso več izpustile iz rok. Ob slabšem sprejemu so bile Kamničanke premalo nevarne v napadu, do drugega tehničnega odmora pa so za nasprotnicami zaostajale že za pet točk. Do konca niza so se domačinkam le enkrat približale na tri točke (14:17), a so jim Bratislavčanke hitro pobegnile na pet točk (19:14) ter brez težav izenačile izid v nizih.

V tie-breaku so calcitovke pred menjavo strani zaostajale za dve točki, toda s tremi zaporednimi so prišle do točke prednosti. Toda pot do končne zmage proti sedemnajstkratnim slovaškim državnim prvakinjam je bila vse prej kot lahka. Večinoma so za točko sicer vodila varovanke Gregorja Rozmana, ki so v napeti končnici ohranile dovolj zbranosti in si že s prvo zaključno žogo zagotovile prvo zmago v letošnji srednjeevropski ligi.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike