tv-moja1 Odkrito.si

Zvezdnica serije Moja boš bo morala v zapor

Nadiya Bychkova, Lee Ryan Svet24.si

Je Nadiya z njim preveč prijateljska?

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

Reševalci so prišli brez zdravnika Svet24.si

Med ribiškim piknikom na Gorenjskem se je utopil ...

josip broz tito Svet24.si

Obisk pri Titovih sorodnikih na Kozjanskem

damijan janković Njena.si

Tako privlačna je Jankovićeva tašča

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

ou
ou
0 06.10.2017 11:15:02

Veliki finale odbojkarskega svetovnega prvenstva bo v Torinu

CEV
Organizatorji svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki ga bosta prihodnje leto skupaj gostili Italija in Bolgarija, so razkrili, kakšen bo sistem tekmovanja in v katerih mestih bodo tekme. na prvenstvu bodo nastopili tudi slovenski odbojkarji, ki so si zgodovinski, prvi nastop med svetovno elito priigrali v majskih kvalifikacijah.

Slovenski odbojkarji so v Ljubljani namreč odpravili Gruzijo, Latvijo, Portugalsko, Izrael in tudi favorizirano Belgijo ter se veselili prve uvrstitve na svetovno prvenstvo. Ob Slovencih je za SP 2018 za zdaj znanih 19 od 24 ekip, ki se bodo podale v boj za naslov. Preostalih pet reprezentanc bo znanih po koncu afriških kvalifikacij in drugega dela severno- in srednjeameriškega prvenstva.

Nastop imata sicer že zagotovljen gostiteljici Italija in Bolgarija, iz Evrope pa še Francija, Nizozemska, Rusija, Srbija, Finska, Belgija in Slovenija ter Poljska kot branilka naslova iz leta 2014. V azijskih kvalifikacijah so bile najuspešnejše reprezentance Japonske, Avstralije, Irana in Kitajske, v južnoameriških pa po pričakovanjih Brazilija in Argentina. Na svetovno prvenstvo so se uvrstile še ZDA, Dominikanska republika in Kanada.

Skupinski del tekmovanja, v katerem se bodo reprezentance med seboj najprej pomerile v štirih skupinah po šest ekip, nato pa se jih bo najboljših 16 srečalo še v štirih skupinah s po štirimi ekipami, bo potekal v treh bolgarskih mestih, Sofiji, Varni in Rusetu, ter v petih italijanskih mestih, Bariju, Bologni, Firencah, Milanu in Rimu. Najboljših šest ekip bo nato gostil Torino, kjer bodo potekali tudi polfinalni in finalni obračuni, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Prvenstvo, na katerem bodo reprezentance skupaj odigrale kar 94 tekem, bo od 10. do 30. septembra 2018, žreb skupin bo novembra.

Značke: odbojka, sp, moški

Članki iz rubrike