bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 01.10.2017 21:36:17

3. krog srednjeevropske lige: ACH Volley in Calcit uspešna, proti Dobu dramatično izgubili Kranjčani

Spartak Myjava - ACH Volley 0:3 (-15, -18, -19)

Odbojkarji ACH Volleyja so dobili tudi svojo drugo tekmo srednjeevropske lige. Na turnirju v Myjavi so domači Spartak premagali s 3:0 (15, 18, 19).

* Mestna športna dvorana, gledalcev 150, sodnika: Gall, Grabovsky (oba Češka).
* Spartak Myjava: Holinga, Watzka, Jalovecky, Vasek, Valo, Zeman 2, Konc 1, Patuk, Tarabus 5, Petraš 11, Ihnat 13, Pokopec 5.
* ACH Volley Ljubljana: Flajs 10, Đirlić, Babkov, Kovačič, Purič 3, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec 7, Mihajlović 14, Pokeršnik 9, Videčnik 15.

Slovenski prvaki se s turnirja na Slovaškem vračajo z dvema zanesljivima zmagama. Njihova druga žrtev je bil domači Spartak, ki Ljubljančanom ni bil enakovreden niti v enem elementu, tako da ni imel niti najmanjših možnosti za presenečenje.

Da bo to igra mačke z mišjo je pokazal že začetek, oranžni zmaji so hitro prišli do zanesljive prednosti, niz pa končali po vsega 20 minutah igre. Podobna kakovostna razlika se je kazala v drugem nizu, gosti so blesteli predvsem v bloku (na koncu so zbrali 11 točk), v tretjem pa se je domačim obrestovalo nekaj sprememb v igri, tako da so bili vendarle nekoliko bolj enakovreden tekmec, toda zmage branilcev naslova niso mogli ogroziti.

V ljubljanski vrsti je bil zelo razpoložen Matic Videčnik, ki je dosegel 15 točk, kar deset iz 11-ih poskusov prvega tempa, dosegel je tudi en as in štiri blok točke. Korektor Matej Mihajlović je dosegel 14, kapetan Andrej Flajs pa deset točk. V napadu so Slovenci naredili zelo malo napak, odlično jim je šlo tudi pri sprejemu servisov.

Triglav Kranj - Posojilnica Dob 2:3 (-17, 24, -19, 23, -9)

Odbojkarji Triglava so v svoji tretji tekmi srednjeevropske lige izgubili proti Posojilnici Dob z 2:3 (-17, 24, -19, 23, -9).

* Dvorana Planina, gledalcev 250, sodnika: Mezöffy (Madžarska), Rajković (Hrvaška).
* Triglav Kranj: Toman, Lužovec 10, Bošnjak, Tučen, Bregant 22, Kos, Beravs 2, Bežek, Mali 12, Jenko 8, Maček, A. Kök, Rezar 12.
* Posojilnica Dob: Siewierski 10, Petraš 25, Hruška, Krol 15, Stysial, Michel 7, Vourinen, Rainer, Pušnik, Kremer, Wiese 15, Koncilja 7.

Kranjski odbojkarji so na turnirju srednjeevropske lige, v kateri so letos debitanti, še tretjič izgubili. Drugič zaporedoma z najtesnejšim izidom, po Bystrini iz Nitre jih je z izidom 3:2 premagala še Posojilnica Dob, ki jo vodi slovenski trener Matjaž Hafner in za katero igrata Nejc Pušnik in Mario Koncilja. Gledalci so tokrat lahko uživali v zanimivi predstavi, na koncu pa je vendarle zmagala boljša ekipa, ki je ena od glavnih kandidatov za uvrstitev na zaključni turnir.

Prvi niz ni kazal, da bi lahko bila tekma izenačena. Toda Kranjčani so se v drugem nizu prebudili, povedli z 18:13, nato pa se morali reševati v končnici. Tretji niz je spet zanesljivo šel v roke Avstrijcem, toda varovanci Saša Ropa so dobili še eno izenačeno končnico in si priborili "tie break". V njem pa niso imeli možnosti, tako da so se morali zadovoljiti s točko.

Gosti so imeli boljši sprejem, zaradi njega so lahko organizirali tudi napad, v katerem so se Kranjčani bolj mučili, v njem je bilo nekoliko preveč napak. V kranjski vrsti je bil z 22 točkami najučinkovitejši Janko Bregant, ki pa ni imel najboljšega odstotka zaključevanja akcij. Naredil je tri napake in dobil šest blokov. Z učinkovitostjo se je bolj izkazal Rok Rezar, ki je ob 82 odstotnem napadu dosegel 12 točk, dve tudi z blokom.

Na drugi strani je blestel Michal Petraš, ki je dosegel 25 točk, njegov napad je bil 66 odstoten.

Union Raiffiesen Wladviertel - Calcit Volley 0:3 (-22, -22, -21)

Odbojkarji Calcita Volleyja so v tekmi 3. kroga srednjeevropske lige zabeležili novo zmago. Na turnirju v Zweetlu so po Košicah in Mladosti Kaštela premagali še domači Union Raiffiesen Wladviertel, tudi v tretji tekmi niso izgubili niti niza. Prva dva so dobili s 25:22, tretjega pa s 25:21.

* Športna dvorana Zwettl, 270 gledalcev, sodnika: Juraček, Vittorini-Lisa (oba Slovaška).
* Union Raiffeisen Waldviertel: Hahn, Plizga 2, Siwczyk 5, Schober 2, Bartoš, Tille, Gabdullins 22, Boff 10, Peciakowski, Berger 2, Keller 1.
* Calcit Volley: Pereira 15, Hribar, Golob, Novljan 10, Ratek, Gil 2, Vidmar, Okroglič 10, Štalekar 8, Kvas, Lakner, Štembergar Zupan 14.

Odbojkarji iz Kamnika, ki v Avstriji niso igrali v popolni postavi, tudi proti novincem v ligi - ti imajo v svoji ekipi le dva avstrijska odbojkarja, niso imeli večjih težav. Zaostajali so le na začetku prvih dveh nizih, sredi katerih pa so predvsem po zaslugi Andreja Štembergarja Zupana prešli v vodstvo in ga brez težav držali do konca. V tretjem nizu, v katerem je odlično igral Jure Okroglič, pa po povedli že na začetku, tako da kmalu ni bilo več vprašanja, ali bodo dvoboj zanesljivo dobili in se zavihteli na sam vrh razpredelnice srednjeevropske lige.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil latvijski korektor v domači vrsti Mattis Gabdullins, ki je dosegel 22 točk, pri slovenskih prvakih jih je Brazilec Maxson Pereira zbral 15, Štembergar Zupan 14, Okroglič in Žan Novljan pa deset.

Igre in rezultati s turnirja v Avstriji so varovancem Gašperja Ribiča povečale samozavest, tako da mirno čakajo na začetek domačega prvenstva, ki ga bodo naslednjo sezono odprli s tekmo proti Krki. Naslednji turnir bodo gostili, in sicer od 24. do 26. novembra, ko bosta njihova tekmeca zagrebška Mladost in Spartak Myjava.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike