pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 30.07.2017 08:16:00

Kranj je dobil nova (stara) državna prvaka

Kranj je minuli konec tedna gostil državno prvenstvo v odbojki na mivki.

V Kranju so si na državnem prvenstvu v odbojki na mivki naslova slovenskih prvakov priigrali Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik ter Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk. Jančarjeva in Kotnikova sta v finalu odpravili Jeleno Pešić in Ano Skarlovnik, Pokeršnik in Boženk pa sta bila boljša od Jerneja Potočnika in Vida Jakopina.

jancar kotnik

Težko pričakovan finalni obračun, v katerem sta se Potočnik in Pokeršnik borila za prevlado v številu naslovov državnega prvaka, sta učinkoviteje odigrala Boženk in Pokeršnik, ki sta bila v napadu izjemno prepričljiva in tekmecema nista dala veliko priložnosti za točke na lasten začetni udarec. Poleg tega je Pokeršnik prevečkrat z blokom zaustavil Potočnika, da bi ta lahko upal na kaj boljši rezultat kot srebro. Niza sta se končala z izidom 21:12 in 21:12 v korist Korošcev, ki sta tako ubranila zlato iz lanskega leta.

"Tekmo sva odigrala neverjetno, praktično brez napak. Nekaj napak je bilo sicer na servisu, vendar sva se pri tem elementu že pred tekmo odločila tvegati," je dejal Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk pa je dodal: "Res je, odigrala sva zelo dobro. Vse pohvale gredo Danijelu za njegovo serijo blokov. To je res naredilo razliko."

jancar kotnik

V izenačenem ženskem finalu sta se trenutno najuspešnejši Slovenki Jančarjeva in Kotnikova pomerili z nekdanjima prvakinjama Skarlovnikovo in Pešićevo. Številni gledalci so spremljali dva napeta niza, v katerih sta Skarlovnikova in Pešićeva ves čas držali korak s tekmicama, a se v ospredje vendarle nista uspeli prebiti. Prvi niz se je končal z rezultatom 21:19 v korist Jančarjeve in Kotnikove, ki sta v drugem nizu nato še nekoliko dvignili raven igre in se z zmago z 21:17 zasluženo veselili naslova državnih prvakinj.

"Pritisk je bil zares velik in veseli sva, da nama ga je uspelo zdržati. Mislim, da sva zasluženo zmagali, saj sva res dali vse od sebe. Hvala vsem, ki so verjeli v naju in naju podpirali. Veselje je nepopisno," je po zmagi dejala Jančarjeva. Kotnikova jo je dopolnila: "Mislim, da je bil danes ključ do zmage to, da sva druga drugi ves čas stali ob strani in se spodbujali. S takšnim odnosom nama je uspelo izničiti zaostanek z 9:15 in to je danes odločilo tekmo."


* Izidi:
* moški:
- finale:
Potočnik/Jakopin - Pokeršnik/Boženk 0:2 (-12, -12)
- za 3. mesto:
Drobnič/Košenina - Marovt/Bošnjak 2:1 (19, -19, 13)
- polfinale:
Drobnič/Košenina - Potočnik/Jakopin 1:2 (19, -17, -9)
Pokeršnik/Boženk - Marovt/Bošnjak 2:0 (17, 13)
* ženske:
- finale:
Jančar/Kotnik - Skarlovnik/Pešić 2:0 (19, 17)
- za 3. mesto:
Kontrec/Pene - Lovšin/Morgan 1:2 (-19, 9, -13)
- polfinale:
Jančar/Kotnik - Kontrec/Pene 2:1 (-11, 16, 7)
Lovšin/Morgan - Skarlovnik/Pešić 0:2 (-9, -11)

Značke: odbojka na mivki, dp

Članki iz rubrike