dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

točenje bencina, gorivo Svet24.si

Tako drago nismo tankali od leta 2015

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

cepljenje, cepivo, ošpice Svet24.si

Bo lahko zdravnik izgubil licenco, če nasprotuje ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar Njena.si

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar zopet skupaj

Helena Blagne Njena.si

Kdo je postavni spremljevalec Helene Blagne?

nu
nu
69 17.07.2017 16:06:13

SRAMOTA BREZ PRIMERE POTRJENA! Slovenskim odbojkarjem brezsramno odvzeli tisto, kar so si priigrali

FIVB
Govorice so meso postale, slovenska odbojkarska reprezentanca je ostala brez mesta v najmočnejšem razredu svetovne lige.

Govorice so meso postale, o čemer smo pisali že pred tedni, je v ponedeljek dobilo tudi uradno potrditev. Slovensko odbojko in slovenske odbojkarje so peljali žejne čez vodo, čeprav so si na igrišču priigrali nastop v elitni svetovni ligi, se bodo morali zanj obrisati pod nosom, kar je predsednik FIVB na sestanku potrdil tudi vodilnim možem Odbojkarske zveze Slovenije.

Mednarodna odbojkarska zveza bo namreč res ustanovila novo, komercialno tekmovanje s 16 reprezentancami in brez Slovenije.

Sporočilo za javnost slednje v nadaljevanju prenašamo v celoti.

"Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), Metod Ropret in pravni zastopnik OZS sta se v petek, 14. julija 2017, v Lozani udeležila sestanka pri predsedniku Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), Aryju Graci, na katerem so jima bila predstavljena dejstva glede prihodnjega formata reprezentančnih tekmovanj.
Kot resnična so se izkazala namigovanja, da se svetovna liga FIVB World League ukinja in jo nadomešča novo, komercialno tekmovanje. V slednjem bo nastopalo 16 reprezentanc, med katerimi zaenkrat ni slovenske reprezentance. Gre za tekmovanje, ki temelji predvsem na komercialnih komponentah, ki jih opredeljuje velikost trga in ne športni rezultati.
Delegacija OZS je, tako načinu ustanovitve novega tekmovanja, kakor tudi njegovemu sistemu, izrazila svoje nasprotovanje. V naslednjih dneh bo OZS posredovala FIVB svoja pravna in poslovna stališča, ki bodo osnova za nadaljnje pogovore. OZS bo za zaščito svojih interesov v skrajnem primeru vložila tožbo proti FIVB pred Mednarodnim športnim razsodiščem (CAS) v Lozani."

Mi bi le še dodali denar je sveta vladar.

Članki iz rubrike