Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.07.2017 15:22:20

Odbojkarji začeli priprave na evropsko prvenstvo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Kranjski Gori, kjer je začela s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo konec avgusta gostila Poljska in na katerem bodo slovenski odbojkarji branili srebrno odličje.

Za našo izbrano vrsto je sicer uspešen prvi del reprezentančne sezone, ki ji je prinesel nastop na svetovnem prvenstvu in zmago v drugi kakovostni skupini svetovne lige. Zdaj je pred njimi še tretji izziv.

Po sklepnem turnirju svetovne lige v Avstraliji, na katerem so naši fantje pometli z Nizozemci in Japonci in se veselili zmage, je selektor Slobodan Kovač svojim varovancem namenil dva tedna počitka, danes pa je izbrana vrsta začela s pripravami na evropsko prvenstvo. Na pripravah, ki bodo trajale skoraj šest tednov, se je zbralo vseh 17 odbojkarjev, ki jih je Kovač uvrstil na seznam, odpovedi tudi tokrat ni bilo. Na seznamu so spet tudi Žiga Štern, Aleš Kök in Matic Videčnik, ki v svetovni ligi niso igrali.

"Šest tednov je dovolj, da se lahko dobro pripravimo na prvenstvo, da veliko časa preživimo skupaj in da vsi naredimo vse, da bomo kar najboljši, čim bolje uigrani in čim bolje pripravljeni. Samo na ta način lahko posežemo visoko. Na prvenstvu nas čakajo težke tekme, imamo težko skupino, a dokazali smo, da imamo kakovostno ekipo in da lahko premagamo vsakega," je dejal Kovač in dodal: "Vemo, da se v Evropi igra najboljša odbojka in že samo slavje Francozov v svetovni ligi veliko pove o tem, kako težko bo na evropskem prvenstvu. Pred dvema letoma je bila Slovenija presenečenje prvenstva, zdaj od nas vsi pričakujejo več in se bodo na nas pripravljali povsem drugače. A imamo zelo dobro reprezentanco in prepričan sem, da bomo ena izmed ekip, ki se bodo borile za visoka mesta."

Evropsko prvenstvo bo tako že tretje tekmovanje, v katerem bodo odbojkarji nastopili v letošnji reprezentančni sezoni, a kljub temu, da je sezona izjemno naporna, se fantje izziva že zelo veselijo. "Priprave začenjamo z dobrimi občutki, saj smo izpolnili oba cilja, ki smo si ju zadali pred sezono. Izgubili smo le eno tekmo, če ne štejem prijateljskih. Lahko smo zadovoljni z našim dosedanjim delom, z napredkom do tistih odločilnih tekem v svetovni ligi in prepričan sem, da bomo tudi formo pred evropskim prvenstvom uspešno stopnjevali. Na evropskem prvenstvu bo sicer že od začetka treba igrati zelo dobro, ne smemo si privoščiti spodrsljajev ali padcev," je na zboru reprezentance v hotelu Kompas v Kranjski Gori dejal Alen Pajenk, ki z veliko motivacije začenja priprave: "Najtežje se je ponovno spraviti v pogon in prebroditi prva dva tedna. Telo je počivalo in znova se je treba navaditi na vse napore in bolečine. Ampak tukaj smo zato, da izpolnimo še en cilj, zato smo prišli."

Kapetan Tine Urnaut prav tako poudarja, da motivacije v izbrani vrsti, kljub le dvema tednoma počitka, ne manjka. In čeprav so naši fantje že večkrat dokazali, da sodijo v sam evropski vrh, slovenski kapetan vlogo favoritov prepušča drugim reprezentancam: "Francozi, Italijani in ekipe, ki so nastopile na lanskih olimpijskih igrah, pa tudi tiste, ki so nastopale v prvi kakovostni skupini svetovne lige, so zagotovo večji favoriti za najvišja mesta. Mi na evropsko prvenstvo prihajamo z rezultatom, ki smo ga dosegli v Bolgariji, a se istočasno zavedamo, da nas čaka zelo težko delo. Vsaka reprezentanca bo proti nam igrala motivirano, saj bo igrala proti evropskim podprvakom. Za nas bo zato najbolj pomembno, da se bomo osredotočili na vsako tekmo posebej in da bomo tisti dan, ko bomo na igrišču, dali vse od sebe. Prepričan sem, da lahko, če v igri vse naredimo tako kot znamo, premagamo prav vsako ekipo."


Reprezentanca se bo v Kranjski Gori pripravljala do 22. maja, nato bodo odbojkarji s treningi nadaljevali v Mariboru, sklepni del priprav pa bodo opravili v Ljubljani. V začetku avgusta Slovence čakata pripravljalni tekmi s Poljaki, tik pred začetkom prvenstva pa bodo Kovačevi varovanci gostovali še v Srbiji.

Evropsko prvenstvo se bo za slovenske odbojkarje začelo 24. avgusta v Krakovu, s tekmo proti Španiji, zatem pa se bodo v okviru skupine C pomerili še z Rusijo in Bolgarijo.

Seznam reprezentance Slovenije (17 odbojkarjev):
podajalci: Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Aleš Kök
sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Matej Kök, Žiga Štern
blokerji: Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Matic Videčnik
korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern
prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike