nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 25.06.2017 09:40:47

Kakšno slavje in kakšna premoč Slovencev!

fivb
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige osvojila prvo mesto, potem ko je na današnji finalni tekmi v avstralskem Gold Coastu premagala Japonsko s 3:0 (17, 24, 17). V tekmi za končno tretje mesto je Avstralija premagala Nizozemsko s 3:0 (27, 19, 26).

Slovenija - Japonska 3:0 (17, 24, 17)
* Dvorana Carrara Sports Complex, gledalcev 1500, sodnika: McLean (Kanada) in Alnaama (Katar).
* Slovenija: Štern, Pajenk 11, Kozamernik 1, Šket, Gasparini 15, Kök, Vinčić 8, Štalekar, Koncilja 2, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 11, Čebulj 13.
* Japonska: Fukatsu, Yamauchi 10, Dekita, Yanagida 4, Kuriyama, Ishikawa 14, Ri 5, Suzuki, Asano, Fujii, Ide, Tsuruda, Otake 6.

Slovenski odbojkarji so v velikem slogu osvojili zaključni turnir v Gold Coastu. Po zanesljivi polfinalni zmagi nad Nizozemci so na današnji finalni tekmi v dvorani Carrara Sports Complex na kolena položili še tekmece iz dežele vzhajajočega sonca in si "na terenu" izborili napredovanje v elitno svetovno ligo, a je zaradi napovedanih sprememb mednarodne krovne organizacije (FIVB) to še vedno pod velikim vprašajem.

Izbranci srbskega strokovnjaka na slovenski klopi Slobodana Kovača so v Gold Coastu odmislili morebitne "nadaljnje politične odbojkarske igrice" in na igrišču pokazali vse svoje mišice. Na enajstih odigranih tekmah na junijskih turnirjih v južnokorejskem Seulu, japonskem Takasakiju, egiptovskem Kairu in Gold Coastu so dosegli deset zmag, edini poraz pa doživeli v Takasakiju, ko so proti Japoncem izgubili z 2:3.



Finalni obračun so resda odprli z 0:2, a nato povsem zagospodarili na avstralskih tleh in v vseh prvinah igre zasenčili azijske tekmece. Zbranost in motivacija sta bili na najvišji možni ravni, z naravnost brezhibno in zelo poletno predstavo predstavo so bili v prvem nizu vselej za korak ali dva pred Japonci in hitro povedli s 7:3, po njihovem vodstvu z 11:5 pa je japonska klop zahtevala 30-sekundni odmor. A ta ni zaustavila slovenskega naleta, nadaljevanje niza je minilo v njihovem znamenju. Najvišja slovenska prednost je znašala devet točk (21:12), prvi niz pa so po 24 minutah igre zaključili s 25:17.

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen, slovenski odbojkarji so resda povedli s 7:4, a so jim nato Japonci povsem zadihali za ovratnik. Navkljub veliko bolj enakovrednem boju so bili slovenski odbojkarji bolj ali manj vseskozi v prednosti in si priigrali lepo prednost treh točk (20:17), a so v končnici popustili in tekmecu dovolili, da so znižali na 21:22. Po Kovačevem 30-sekundnem odmoru so Azijci izenačili na 22:22, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bil slovenski blok vselej ob pravem času na pravem mestu, odločilno točko pa je po 32 minutah igre prispeval Alen Pajenk za zmago s 26:24.

Dejan Vinčič in druščina so tretji niz odprli s 3:0, a so Japonci hitro izenačili na 4:4. Slovenski odbojkarji so se na prvi tehnični premor podali s prednostjo dveh točk (8:6), v nadaljevanju pa z bojevito, učinkovito in atraktivno igro tekmecu povzročali prave glavobole. Po uspešnem bloku Tineta Urnauta in slovenskem vodstvu z 11:7 je japonska klop zahtevala 30-sekundni premor, a Kovačevi varovanci so medtem dosegli že pravo delovno temperaturo in povsem zlomili tekmeca. Klemen Čebulj je poskrbel za slovensko vodstvo s 15:9, lepe zaloge točk pa vse do konca tekme niso zapravili, po zmagoviti točki Mitje Gasparinija pa tudi osvojili turnir v Gold Coastu, kar je lep obet pred evropskim prvenstvom, ki bo med 25. avgustom in 3. septembrom na Poljskem.

V slovenski izbrani vrsti je Mitja Gasparini prispeval 15, Klemen Čebulj 13, Alen Pajenk in Tine Urnaut pa po 11 točk.

Članki iz rubrike