Ivica Vergan Odkrito.si

Kaj Ivica Vergan obžaluje?

ogrevanje 2 Svet24.si

Koliko časa pa vi pred tekom ogrevate telo?

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez z novo pričesko navdušuje v Nemčiji

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

ivana šundov Njena.si

Ivana Šundov iskreno o življenju po ločitvi

STA
STA
0 19.05.2017 17:07:09

Slovenske odbojkarice v Hočah s Hrvaško

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki se pripravlja na kvalifikacijski turnir za svetovno prvenstvo leta 2018, bo svojo prvo uradno pripravljalno tekmo igrala v soboto, ko bo v Hočah ob 15.45 gostila Hrvaško. Kvalifikacijski turnir bo sicer od 31. maja do 4. junija na Portugalskem.

Slovenske odbojkarice, ki bodo v Viana do Castelu na Portugalskem svojo prvo tekmo igrale proti Nemčiji, v kvalifikacijski skupini F za nastop na SP na Japonskem pa so še Francija, Estonija, Portugalska in Finska, so na pripravah v Mariboru že odigrale pripravljalno tekmo z eno od ameriških univerz.

"Tekma proti ameriški ekipi nam je prišla prav. Nasprotnice so bile dokaj kakovostne, telesno so zelo dobro pripravljene. V prvem nizu smo igrali dokaj dobro, a ga izgubili, v drugem nam je nagajal sprejem, v nadaljevanju pa se je raven naše igre precej dvignila. Dobro smo servirali in tudi v sami igri se je že pokazalo, da lahko igramo dobro odbojko. Lahko rečem, da sem bil po tekmi zelo zadovoljen. Zdaj nas čaka še prva prava tekma, na kateri bom še bolje spoznal svoje igralke in videl, kako se odzivajo v določenih situacijah, s štabom nas čaka tudi podrobna analiza naše igre. Mislim, da nam bodo tekme, ki nas še čakajo, dale odgovore, ki jih iščemo," je o tekmi z ameriškimi študentkami dejal selektor Alessandro Chiappini, ki bo imel svoj uradni prvenec na klopi slovenske izbrane vrste v soboto proti Hrvaški.

"Z delom, ki smo ga do zdaj opravili, sem zadovoljen. Dekleta so zelo motivirana, vajena delati. Želijo se učiti in napredovati. Med sabo se dobro razumejo in se tudi veliko družijo ter tako gradijo ekipni duh. Imamo optimalne pogoje za delo, delamo trdo in mislim, da tudi dobro. Kot sem dejal že na začetku priprav, časa do prvih uradnih tekem ni veliko, zato smo se že začeli posvečati taktiki, sproti pa nekoliko popravljamo tudi tehniko. Na začetnem udarcu smo zelo dobri, popraviti moramo še blok in se še nekoliko uigrati, preizkušamo pa tudi nekatere taktične zamisli, to bomo zdaj storili tudi na tekmah. Iščemo še določene rešitve v napadu," je še dejal Chiappini.

V Mariboru je trenutno 16 igralk, saj sta se ekipi v drugem tednu priprav pridružili tudi kadetski reprezentantki Anja Mazej in Eva Zatkovič.

Značke: odbojka, priprave

Članki iz rubrike