sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 08.05.2017 15:48:51

Novi selektor prvič zbral odbojkarske reprezentančne kandidatke

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je pod vodstvom italijanskega stratega Alessandra Chiappinija zbrala v Mariboru, kjer se bo pripravljala na kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki jih bo konec maja in v začetku junija gostila Portugalska.

Chiappini, ki je na trenerskem stolčku zamenjal Bruna Najdiča, se je odločil za pomladitev reprezentance in na širši spisek uvrstil 17 odbojkaric, na katere bo večinoma lahko računal tudi na septembrskem svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani. Italijanski strateg se bo sicer najprej osredotočil na kvalifikacije za svetovno prvenstvo, na katerih bodo Slovenke zaigrale proti Nemčiji, Franciji, Estoniji, Portugalski in Finski.

"Projekt je zame zelo zanimiv, saj sem dobil priložnost, da delam z mladimi odbojkaricami, ki pri svojem razvoju potrebujejo še veliko pozornosti. Take vrste delo mi predstavlja največji užitek in zelo sem motiviran. Najprej moram seveda spoznati dekleta, videti, kakšne so njihove karakteristike in tudi raven znanja, nato pa se odločiti, kakšen sistem igre bom vzpostavil," je dejal Chiappini.


Selektor je na kratko spregovoril tudi o ciljih: "Do kvalifikacij za svetovno prvenstvo nimamo veliko časa, zato smo že začeli analizirati naše tekmece, saj je veliko odvisnega tudi od njihove kakovosti. Na nas je, da se kar najbolje pripravimo, da na Portugalsko pridemo v dobri formi in čeprav morda ne sodimo v ožji krog favoritov, turnir odigramo na najvišji možni ravni. Kar se tiče svetovnega prvenstva v Ljubljani, je za zdaj verjetno prezgodaj govoriti, saj še niso znane vse udeleženke, prav tako je težko karkoli sklepati na podlagi medalje z evropskega prvenstva. Imamo pa zagotovo ekipo, ki je sposobna dobrega rezultata."

V Mariboru se je danes sicer zbralo 14 odbojkaric s seznama, na priprave zaradi študijskih obveznosti ne bo Mete Jerale in Urške Igličar, Mojca Božič bo manjkala iz osebnih razlogov. Bo pa z izbrano vrsto za zdaj trenirala tudi podajalka Ivana Tanaskovič.

Reprezentanca Slovenije: Sara Najdič, Eva Mori (obe podajalki), Iza Mlakar (korektorica), Tina Grudina, Katja Mihevc, Saša Planinšec, Ela Pintar, Sara Đukić (vse blokerke), Nika Blagne, Katja Mihalinec, Lana Ščuka, Anita Sobočan, Pia Blažič (vse sprejemalke), Maja Pahor (prosta igralka). Selektor: Alessandro Chiappini, pomočnik selektorja: Gregor Rozman.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike