volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.03.2017 23:10:56

Triglav Kranj - Maribor 3:0 (24, 21, 18)

Odbojkarji Triglava so v tekmi petega kroga 1. dOL za moške doma premagali Maribor s 3:0 (24, 21, 18).

* Športna dvorana Planina, gledalcev 100, sodnika Perčič (Kamnik), Zajec (Ljubljana).
* Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Tučen 7, Bregant 11, Planinc 13, Beravs, Bežek 1, Mali, Jenko, M. Kök 8, A. Kök, Rezar 4.
* Maribor: Horvat 15, Mulec 2, Knuplež, Mlakar, Pelemiš 2, Kvas, Donik 6, Uremovič 3, Virtič, Plesec 11, Hafner, Kamnik 1.

Kranjčani so z zmago proti ACH Volleyju v prejšnjem krogu potrdili, da so se ob prvem trenutku vrnili v formo, kar so dokazali tudi v današnjem dvoboju z Mariborčani v tekmi, ki je odločala o tretjem mestu modre skupine. Z izjemo uvodnega niza, ki so ga odbojkarji Triglava dobili v končnici, so bili varovanci Saše Ropa veliko boljši nasprotnik in se zasluženo veselijo tretjega mesta, kar jim v četrtfinalu končnice prinaša prednost domačega igrišča v obračunu s kanalskim Salonitom.



Mariborčani so v prvem nizu povedli s 15:11, toda po polminutnem odmoru domačega trenerja Ropa, so Kranjčani s točko Jana Planinca izid na 17. točki izenačili. Kljub štirim neuspešnim poizkusom mariborskega napada prek sredine, Kranjčani s podobno nerazpoloženim napadom, pred vstopom v končnico niso prišli do vodstva. Tomaž Horvat je imel priložnost, da bi Mariborčane popeljal do vodstva z 1:0 v nizih, vendar ga je z blokom zaustavil njegov nekdanji soigralec Planinc, za domače vodstvo z 1:0 v nizih pa je bil najbolj zaslužen Janko Bregant.

Tudi drugi niz so bolje začeli kranjski odbojkarji. Z dvema blokoma in asom so povedli z 10:6, vodili pa so tudi s 15:10, nato pa so Mariborčani vzpostavili ravnotežje in kljub temu, da sta bila Horvat in Vasja Plesec še vedno blizu 70-odstotne uspešnosti v napadu, so Kranjčani s pipe-om Planinca niz zaključili na 25:21.

Po dveh osvojenih nizih domačih je bilo že jasno, da bo Triglav osvojil tretje mesto, Mariborčani pa so se tudi že sprijaznili s porazom, tako da so Kranjčani brez težav prišli do zmage tudi v tretjem nizu. Medtem ko bodo Kranjčani v četrtfinalu končnice igrali doma s Salonitom, Mariborčane čaka sosedski dvoboj s Hočami.

Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike