Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 04.03.2017 22:57:05

Savinjčanke tesno premagalo Ljubljano

Odbojkarice Spodnja Savinjska-Alianse so v prvi četrtfinalni tekmi 1. DOL za ženske doma premagale Volleyball Ljubljano s 3:2 (19, 14, -21, -24, 9).

* Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Miklošič (Maribor).
* Sp. Savinjska-Aliansa: Jakob, Rifelj Škerl 2, Mazej 1, Pikl, Forštnarič 9, Pene 28, Sopčič, Hren 5, Žnidar 24, Ovčar, Lenart, Udrih, Napotnik 8, Pavlič 9.
* Volleyball Ljubljana: Mijoč 18, Ferlinc 7, Čotar 1, Dolenc, Crnjac 1, Mihalinec 22, Janežič, Vrhovnik 9, Arnež 10, Flego.


Odbojkarice iz Šempetra so prišle do prve četrtfinalne zmage, za uvrstitev v polfinale tako potrebujejo še eno. Do nje so prišle težje kot na prvi medsebojni tekmi v sezoni v domači dvorani, ko so zmagale s 3:0. Bile so sicer na dobri poti do maksimalne zmage, po dveh nizih zanesljive igre vodile z 2:0, a so se Ljubljančanke vrnile v igro, izenačile, tako da je moral zmagovalke odločiti tie break", v njem pa so bile domače igralke, pri katerih je z 28 točkami blestela Mojca Pene, spet zanesljivo boljše. Statistika kaže, da je zmaga Savinjčank povsem zaslužena. Boljše so bile v vseh elementih, dvoboj v asih so dobile z 12:7, dvoboj v blok točkah 16:8, imele so boljši sprejem in napad.

Ljubljančanke, ki sicer znajo dobro servirati, v prvem nizu z začetnim udarcem niso naredile ničesar. Domače so z dobrim sprejemom z lahkoto organizirale napade, v katerih sta se izkazali Penetova in Anastazija Žnidar. So pa domače naredile nekaj nepotrebnih napak preveč, s tem pa tekmicam dovolile, da so jim do končnice dihale za ovratnik, pri izidu 17:21 je bilo še vse možno. Toda gostiteljice so končnico odigrale zbrano, tako da so prišle do vodstva z 1:0. Z odličnimi servisom so v drugem nizu še lažje prišle do uspeha, niz dobile s 25:14, to pa predvsem zaradi dobre igre po drugem tehničnem odmoru.

Toda v nadaljevanju so gostje popravile obrambo, v igro domačih so se prikradle napake, posledica tega je bila, da je prišlo do znižanja na 1:2. Volleyball Ljubljana je nato v napeti končnici četrtega niza prišel še do izenačenja, vendar popolnega preobrata ni izpeljal. Šempetranke so jim po zaslugi servisov ušle že na začetku "tie breaka", vodile tudi z 12:5, niz pa dobile s 15:9.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike