Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
15.10.2016 20:43:51
Deli članek:

Mariborčanke popravile vtis

Nikola Miljković

Odbojkarice Nove KBM Branika so hitro pozabile na poraz s prve tekme turnirja srednjeevropske lige proti Vasasu in na drugi tekmi pokazale boljšo igro in zmagale. S 3:0 (22, 18, 20) so bile boljše od Bratislave.

Odbojkarice Nove KBM Branika so držale obljubo in v drugi tekmi srednjeevropske lige pokazale nekoliko boljšo igro kot v prvi proti Vasasu. Z izjemo prvega niza so ves čas nadzorovale rezultat, glavna razlika od petkove tekme pa je bila v napadu, kjer so bile tokrat bankirke učinkovitejše. Predvsem Iza Mlakar je bila bolj razpoložena, s 14 točkami je bila najboljša strelka ekipe, manj napak pa so naredile tudi soigralke.

Mariborčanke so sicer potrebovale nekaj časa, da so ujele pravi ritem. V prvem nizu je bilo celo videti, da bodo težko prišle do točk. Na srečo posebej niso bile razpoložene niti tekmice, a so vseeno v končnico vstopile z vodstvo 21:19. A zadnje točke so Slovenke odigrale zbrano, po izenačenju na 22:22 so dosegle tri točke zapored in prišle do vodstva z 1:0.

V nadaljevanju jim je bilo lažje igrati. V drugem nizu so imele pobudo od začetka do konca in ga tudi gladko dobile. Ko so v tretjem povedle s 6:2, je že marsikdo pomislil, da se bo slovaška ladja na hitro potopila, a so jo borbene igralke z vsemi močmi reševale. Tekmicam so se povsem približale, toda končnica je spet pripadla varovankam Bruna Najdiča, ki je bil po tekmi bolj zadovoljen kot v petek, dobro pa se zaveda, da bo potrebno še nekaj časa, da bo ekipa na želeni ravni.

Nova KBM Branik - Bratislava 3:0 (22, 18, 20) 
* Dvorana Vasas, gledalcev 30, sodnika: Petsche, Haas (oba Avstrija). 
* Nova KBM Branik: Mlakar 14, Blagne 7, Košenina 2, Kaučič, Trlep, Najdič, Milosavljević 4, Planinšec 9, Sobočan 8, Jerala, Pintar 7. 
* Bratislava: Babjakova, Trach, Hudecova, Jagodzinska, Stankova, Candrakova, Turčikova, Jančova, Bujdošova, Ovečkova, Ramajova, Pisečna, Maštalirova, Ciganikova.