Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
19.06.2016 13:39:18
Deli članek:

Slovenske v polfinalu s Slovakinjami

Drago Wernig

Čeprav sta danes v skupini A evropske lige na turnirju v Albaniji na sporedu še dve tekmi, je Evropska odbojkarska zveza (Cev) sporočila, da bodo slovenske odbojkarice v polfinalu zaključnega dela evropske lige igrale s Slovaško. Prva tekma bo na sporedu v sredo, 22. junija, predvidoma ob 19. uri.

Izbranke Bruna Najdiča so brez poraza ob le enem izgubljenem nizu premočno osvojile prvo mesto v skupini C evropske lige. Ker Cev ni našel prireditelja zaključnega turnirja najboljše četverice, zmagovalk skupin in najboljše drugouvrščene ekipe, bodo letošnje zmagovalke evropske lige dobili po pokalnem sistemu. Slovenske odbojkarice bodo v polfinalu igrale s Slovakinjami, ki so v soboto na turnirju v Albaniji s 3:1 premagale domačinke in so pred zadnjim krogom, ki bo na sporedu danes, potrdile prvo mesto v skupini A.

Prva tekma bo v sredo, 22. junija, za zdaj predvidoma ob 19. uri v Ljubljani, kdaj pa bo na sporedu povratna tekma, Cev še ni sporočil. V drugem polfinalnem obračunu bo igral Azerbajdžan, ki je v skupini B, tako kot Slovenija v skupini C, osvojil vseh 18 točk, brez poraza so za zdaj tudi Slovakinje, njegove nasprotnice pa bodo Grkinje, ki so najboljša drugouvrščena ekipa prvega dela tekmovanja.