Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.05.2016 22:57:38
Deli članek:

Odbojka: Ravenčani v prvi tekmi odčitali lekcijo Črnučam

Nikola Miljković

Odbojkarji Fužinarja Metala so v prvi kvalifikacijski tekmi za popolnitev 1. DOL za moške premagali doma odbojkarje Črnuč s 3:0 (15, 19, 22).

Odbojkarji Fužinarja Metala Ravne, ki so v zeleni skupini končnice prvenstva odigrali precej boljše tekme kot v prvem delu prvenstva, so na dobri poti, da si izborijo obstanek v ligi. Gladko so dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij proti drugouvrščeni ekipi druge lige Črnučam, Ravenčani so tudi tokrat pokazali dobro igro, medtem ko so gosti v napadu veliko grešili, prav tako pa jim ni šel začetni udarec.

Ob navzočnosti za Ravne precejšnjega števila gledalcev so odbojkarji Fužinarja zaigrali zbrano in odločno. Že v prvem nizu so prikazali izjemno igro in vseskozi vodili z lepo prednostjo šestih in sedmih točk. Odbojkarji Črnuč, ki jih je vodil trener Primož Dirntiš, so si že v prvem nizu privoščili veliko napak, posebej ker niso bili dovolj natančni pri izvajanju akcij v napadih. Ravenčani so tako prvi niz dobili gladko in brez težav, kajti vseskozi so imeli pobudo in prišli do visokega vodstva 23:14. Domači igralci so se izkazali zlasti z uspešnimi napadi, posebno kapetan ekipe Jure Jež in tudi s čvrsto igro v bloku.

V drugem nizu odbojkarji ravenskega kluba niso padli in kljub temu, da so, prav tako kot odbojkarji Črnuč, naredili šest napak pri izvedbi začetnih udarcev, so znova vseskozi vodili, pri drugem tehničnem odmoru s 16:11, nato pa tudi 24:17.

V tretjem nizu so ponovno bolje začeli igrati odbojkarji Fužinarja Metala, ki so ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:13 nato pa 20:15. A gostje se niso predajali, po napakah domačih, zlasti slabših sprejemih in malce slabših napadih, so se približali na 22:23. A z uspešnim napadom je Korošce rešil Matej Tomaž, zadnjo točko pa so Korošci osvojili po zaslugi napake enega od odbojkarjev Črnuč v napadalni akciji.

Povratna tekma bo 14. maja v dvorani Gimnazije Bežigrad.

Fužinar Metal - Črnuče 3:0 (15, 19, 22) 

Ravne na Koroškem: Dvorana OŠ Prežihovega Voranca, gledalcev 140, sodnika: Miklošičeva in Seifried (oba Maribor). 
Fužinar Metal: Stravnik 4, M. Jež 2, Lednik, Šavc, Ranc, Borko 8, Tomaž 8, J. Jež 17, Maklin, Valentan 7, Libnik, Tisovnik. 
Črnuče: Plahutnik 1, Ajlec 4, Novak, Pogorelc 7, Šmuc 1, Žavbi, Tepič 3, Kumer 5, Hodžič, Zadravec, Mihelčič, Jerončič 5, Marušič, Ogrizek.