Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.04.2016 18:53:30
Deli članek:

Ljubljančanke v končnico vstopile z zmago

Arsen Perić

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske doma s 3:0 (13, 7, 9) premagale Kemo Puconce.

V letošnji sezoni so se odbojkarice Calcita Ljubljane in Keme Puconci pomerile le dvakrat, obakrat so bile uspešnejše aktualne državne prvakinje, ki so modro skupino končale na prvem mestu. Pucončanke so si obstanek v ligi zagotovile šele v zeleni skupini, to pa je bil tudi njihov osnovni cilj v letošnji sezoni. Do obstanka v ligi jim je v veliki meri pomagala Tamara Borko, ki je po koncu lanske sezone, potem ko je v peti finalni tekmi končnice v dresu kalcitovk kot prva dvignila pokal, namenjen lani najboljši ekipi v 1. DOL, napovedala slovo od odbojke. V zeleni skupini je le priskočila na pomoč ekipi, iz katere je pred tremi leti tudi prestopila v Calcit, vendar je danes ni bilo v gostujoči ekipi.

Ljubljanske odbojkarice, ki bodo v nadaljevanju sezone igrale brez svoje kapetanke Petre Vrhovnik, ki bo morala na operacijo diskus hernije, so že v prvem nizu, potrdile svoje premoč. Z boljšim servisom in ob dobrem sprejemu so si do drugega tehničnega odmora priigrale deset točk prednosti, ki so jo do konca niza povečale še za dve.

Še večja premoč na strani domače ekipe je bila v drugem nizu, ki se je končal po le 19 minutah igre. Pucončanke so v napadu le s težavo prišle čez domači blok, v katerem sta prevladovali Tina Grudina in Elena Kučej, v napadu pa je organizatorka igre Ilka van de Vyver dobro razdelila žoge med soigralke. Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo desetih točk, s serijo uspešnih servisov pa so nato gostjam prepustile le še točko.

Tudi v tretjem nizu domače odbojkarice niso popuščale, gostje pa so se vdale v usodo. Tekme je bilo konec po 60 minutah, prav vsi statistični podatki pa so bili krepko na strani domače ekipe, ki je imela devet blokov in 12 asov, na drugi strani mreže gostje v teh dveh elementih igre niso prišle niti do ene točke.

"Lahko sem zadovoljen s pristopom. Čeprav smo že pred tekmo vedeli, da Tamara Borko ne bo igrala, prav tako v gostujoči ekipi ni več prve Ane Praprotnik Flisar, smo od prve točke naprej igrali resno in nismo popuščali. Toda to je šele prva tekma, podobno bo treba igrati tudi v soboto v Puconcih ter seveda v nadaljevanju končnice, ko bodo na drugi strani mreže igrale bolj kakovostne ekipe," je po zmagi dejal Gašper Ribič, trener odbojkaric Calcita Ljubljane.

Calcit Ljubljana - Kema Puconci 3:0 (13, 7, 9) 
* Športna dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Klinar (Žirovnica) in Atanasov (Kranj). 
* Calcit Ljubljana: Grudina 8, Božič 4, Igličar 1, Forštnarič 1, Kučej 10, Kostić 9, Hribar, Jerala, Turk 3, Potokar 11, Koleva 9, Van De Vyver 4. 
* Kema Puconci: Belec, Pintarič 1, Franko 3, Škraban 4, Banfi, Jerič, Kovač 4, Oletič, Kadiš 2.