Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
03.04.2016 17:49:05
Deli članek:

Andrea Giani tudi z Verono do zgodovinskega dosežka

CEV

Selektor slovenske izbrane vrste Andrea Giani je Verono v svoji prvi sezoni v evropskih tekmovanjih že popeljal do prve lovorike, in sicer je postal zmagovalec pokala challenge.

Verona je po uspešni lanski sezoni dobila pravico nastopanja v evropskih tekmovanjih, in sicer v tretjem kakovostnem evropskem pokalu, pokalu challenge. Tam je letos nastopal tudi Calcit Volleyball, a izpadel v osmini finala. 

Od pekla do raja. Tako bi lahko na kratko opisali pot, ki jo je v pokalu challenge prehodil selektor slovenske reprezentance Andrea Giani z Verono. Že v polfinalu je njegovo napredovanje videlo na nitki, saj jih je portugalska Benfica v Veroni premagala s 3:2, a povratna tekma je bila poglavje zace, Italijani so poskrbeli za zgodovinsko uvrstitev v finale, tam jih je čakala ruska ekipa Fakel Novi Urengoj, za katero igra kar nekaj zelo nadarjenih ruskih mladih odbojkarjev. Prva tekma je bila odigrana v Veroni, domača ekipa je vodila že z 2:0, a je to veliko prednost zapravila in slavila le s 3:2. Takoj po tekmi so morali na dolgo pot do Sibirije, a to jih ni zmedlo, svoje delo so opravili z odliko in slavili s 3:2 (20, -18, 20, -21, 6). Najučinkovitejši mož v zmagovalni ekipi je bil Taylor Sander z 20 točkami, tri manj je dosegel znanec slovenskih odbojkarskih igrišč Uroš Kovačević.