Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.02.2016 21:40:53
Deli članek:

Calcit ohranja vodstvo v modri skupini

Arsen Perić

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za moške v gosteh premagali Triglav Kranj s 3:2 (18, -25, 23, -24, 11).

S sredino zmago proti ACH Volleyju so kamniški odbojkarji, vsaj začasno, prevzeli vodstvo v modri skupini. Prav tako je Calcit Volleyball za zdaj edina ekipa, ki v modri skupini še ni izgubila, na drugi strani pa je bil domači Triglav edini, ki v njej še ni zmagal. Toda čeprav je šlo za dvoboj zadnje in prvouvrščene ekipe na prvenstveni lestvici, so v zanimivi, vendar ne preveč kakovostni tekmi, Kamničani osvojili le dve točki, z eno pa so se morali zadovoljiti domači odbojkarji.

Že v prvem nizu so gostje brez večjih težav prišli do visoke prednosti, v veliki meri tudi po zaslugi domačinov, ki so do konca naredili kar deset lastnih napak. Po napaki Mateja Köka, ki je bil med tednom že drugo leto zapored prejemnik male športne plakete Kranja za dosežke v športu, so calcitovci povedli z 20:12, s tem pa je bil uvodni niz že odločen. Žan Novljan je Kamničanom priigral prvo od osmih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, ki se je končal z napakama Andreja Štembergar Zupana in Mateja Köka, sicer najbolj učinkovitega igralca domače ekipe, na servisu.

Drugi niz se je začel z neizsiljenimi napakami Kranjčanov, s točko Jana Brulca pa so gostje povedli z 11:6. Vendar se domači odbojkarji niso predali, vrnili so se v igro, tokrat tudi po zaslugi gostov, saj so bili zdaj oni tisti, ki so naredili večje število lastnih napak. Matej Kök je na 18. točki izid izenačil, nato pa s še enim uspešnim napadom svojo ekipo popeljal do vodstva 20:19. Vseeno so do dveh zaključnih žog za vodstvo z 2:0, prišli Kamničani, obe so domačini ubranili, z blokom Nejca Uršiča pa so Kranjčani prišli tudi do zmage v drugem nizu.

Tudi tretji iz je imel podoben potek kot drugi. Večinoma so bili v vodstvu Kamničani, največ s štirimi točkami prednosti, tudi pri izidu 23:19. V končnici niza so jih varovanci Saše Ropa skorajda ulovili, približali so se jim na točko zaostanka (23:24), da do preobrata ni prišlo, je poskrbel Štembergar Zupan.

Kranjčani so bili v četrtem nizu že na pragu novega izenačenja v nizih, saj so z asom razpoloženega Mateja Köka prišli do treh zaključnih žog. Vse tri so Kamničani, ki so ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:12, ubranili, toda Bregant in Rok Rezar z blokom, zaustavil je Štembergar Zupana, sta le izkoristila četrto za drugi tie-break Triglava v modri skupini, drugi pa je bil tudi za Calcit Volleyball. V Kanalu so bili Kamničani uspešni, Kranjčani so v Mariboru morali priznati premoč nasprotnikom, ob menjavi strani pa so s točko prednosti vodili gostje. Na servis Kotnika so dosegli še dve točki, Novljan pa je, čeprav so se jim Kranjčani enkrat še približali na točko zaostanka (9:10), Kamničanom le priboril zmago.

Triglav Kranj - Calcit Volleyball 2:3 (-18, 25, -23, 24, -11) 

Kranj: Športna dvorana Planina, gledalcev 150, sodnika: Tomec (Novo mesto) in Novak (Dvor). 
Triglav Kranj: Lužovec 8, Hafner 3, A. Kök 3, Maček, Bregant 24, Pleša, Jovanov, Bežek, Kos, Mali, Uršič 6, M. Kök 28, Rezar 5. 
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 16, T. Štern 8, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 22, Brulec 4, Lakner, Kotnik 15, Ž. Štern 16, Videčnik 4, Konjedic.