Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
10.02.2016 13:20:52
Deli članek:

Mladi odbojkarji dobili tekmece v kvalifikacijah za SP

FIVB

Evropska odbojkarska zveza je obelodanila, s katerimi reprezentancami se bodo v kvalifikacijah za SP poleti merili slovenski mladinci do 22 let.

Reprezentanca, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu dosegla sedmo mesto, leto pred tem pa na evropskem prvenstvu prišla do četrtega mesta, bo dobila novo priložnost za dokazovanje že konec julija, ko bodo v Turčiji potekale kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2017. V njih si je pravico nastopa priborilo sedem evropskih reprezentanc. Slovenija bo zaigrala v skupini A skupaj s Turčijo, Italijo in Bolgarijo, v skupini B pa se bodo med seboj merile Hrvaška, Poljska in Nemčija.

Pri dekletih bodo na turnirju skupine A v Beogradu zaigrale Srbija, Turčija, Poljska in Nemčija, v skupini B v Zagrebu pa Hrvaška, Italija in Bolgarija. Mlade slovenske odbojkarice, ki se v preteklih letih prav tako lahko pohvalijo z izjemnimi dosežki, tudi srebrom z evropskega prvenstva, so na svetovno prvenstvo že uvrščene, saj bo le-to potekalo v Sloveniji, v Ljubljani in Mariboru.