Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 23.11.2015 11:48:23

Fant z downovim sindromom je verjel, da je trener. Dokler ni sodnik brez srca ...

Italijanska športna javnost je na nogah. Obrnila se je proti sodniku, ki je sicer na povsem nepomembni tekmi ženske tretje lige povlekel zelo pomembno, vsega obsojanja vredno potezo.

Andrea Bartolini je trener ekipe z imenom Orbetello, kljub delovanju na nizki ravni pa je relativno širokemu krogu italijanskih športnih navdušencev znan po tem, da ima pri sedenju na klopi in vodenju ekipe prav posebno pomoč. Z njim namreč sedi in dela njegov 20-letni sin, ki mu je življenje zadalo udarec v podobi zloveščega Downovega sindroma.

Nesrečni Matteo obožuje šport, obožuje odbojko, oče in dekleta v ekipi pa so mu pri tem šli tako zelo na roko, da fant živi v prepričanju, da je trener v resnici on. "To sem preprosto moral storiti zanj in tako klub kot igralke so mi pri tem neskončno pomagali. Vsi se obnašamo, kot da ekipo vodi Matteo in to je nekaj izjemnega," pravi oče.

Da ne bi imeli težav, so Mattea tudi dejansko registrirali kot funkcionarja, ki pa po črki zakona vseeno ne bi smel sedeti na klopi. A ker so poznali zgodbo, so ekipi, očetu in sinu vedno znova vsi po vrsti pogledali skozi prste. Dokler se ni našel neki brezsrčni delivec pravice, ki je razbesnel celoten italijanski šport.

Pretekli konec tedna je na tekmi v Firencah nadebuden sodnik zahteval Matteovo odstranitev s klopi. "Pravila so pravila," je pri tem dejal in bilo mu je povsem vseeno, da fant ni razumel, kaj se dogaja. Da, prav ste prebrali, tudi to se lahko zgodi. In da, verjeli ali ne, sodnik je pri svojem vztrajal do konca.

"Matteu smo sčasoma rekli, da je preveč glasno dajal navodila in da je pač izključen, tako kot so izključeni pravi trenerji. Sprijaznil se je s tem," pravi oče, ki pa je ogorčen nad ravnanjem sodnika in besen prosi, naj se v prihodnje kaj takega ne ponovi. Verjetno mu bo uspelo, kajti na njegovo stran so se postavili praktično vsi. In prav je tako, kajti pravila niso vedno pravila. Ne smejo biti.    


Članki iz rubrike