pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ou
ou
0 18.11.2015 21:56:35

Kamničani rutinirano, slovo Prekmurcev

Arsen Perić
V pokalu challenge je bil izkupiček slovenskih ekip polovičen. Odbojkarji Calcita Volleyballa so se uvrstili v naslednji krog,Panvita Pomgrad pa je klonila v Grčiji.

En krog je trajala evropska sezona Panvite Pomgrada v letošnji sezoni, varovanci Dejana Fujsa so se morali sinoči po povratni tekmi z grško ekipo Ethnikos Alexandroupolis posloviti od pokala challenge. Napredovanje v drugi krog tekmovanja so Prekmurci v veliki meri zapravili že pred domačimi navijači. Pred tednom dni so si Prekmurci privoščili zelo slab začetek tekme in dovolili Grkom, da so se takoj na začetku tekme razigrali in hitro dobili dva niza, na koncu pa slavili po petih. V Grčiji so se dobro upirali tekmecem, navkljub vsemu pa so na koncu izgubili z 1:3 in izpadli iz pokala challenge.

PO DVEH NIZIH JE BILO JASNO
Kamniški odbojkarji so se že v Myjavi, na prvi tekmi drugega kroga pokala challenge, veselili zmage s 3:1 (20, 23, -23, 22), tako da bi jim za napredovanje v prihodnji krog zadoščala že dva osvojena niza. Vendar so varovanci Marka Brumna svojo prvo domačo evropsko tekmo po predlanskem porazu z Latino v četrtfinalu tega tekmovanja želeli končati z zmago. In so jo, dvomov o ekipi, ki bo napredovala v naslednji krog, je bilo konec že po dveh nizih oziroma po 54 odigranih minutah v kamniški dvorani. Domačini so gladko prišli do zmage brez izgubljenega niza, tudi nasprotnik ni bil na visoki ravni, zato se je vse skupaj končalo po treh nizih. Ko je postalo jasno, da so Kamničani že v drugem krogu, je dal trener Marko Brumen priložnost tudi mlajšim in manj izkušenim odbojkarjem. Svoje prve "evropske" točke sta dosegla Jani Konjedic in Marko Merkun, ki je prvič dobil priložnost v prvi ekipi Calcit Volleyballa. Tudi v tej zasedbi so bili boljši domači odbojkarji. 


Calcit Volleyball - Spartak Myjava 3:0 (22, 20, 23)

Calcit Volleyball: Hribar, T. Štern 13, Štalekar 2, Vidmar 8, Štembergar Zupan 4, Brulec 1, Lakner 1, Kotnik 5, Ž. Štern 5, Videčnik 3, Merkun 3, Konjedic 2, Merkun 3.
Spartak Myjava: Katona 5, Kraisl, Vydareny, Konc 2, Müller, Hauer, Mracko 11, Pokopec 2, Piovarči 6, Durec 3, Leskanič 7.

Ethnikos Alexandropolis - Panvita Pomgrad 3:1 (19, -21, 25, 21)
Ethnikos Alexandropolis: K. Dalakouras 10, Daridis, Suljagić, Turanjanin 14, Dimiatridis, Kasampalis 2, Kiosis 9, Ilić 7, A. Dalakouras 21, Charalampidis, Vlachopulos 2.
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran, Pelemiš 2, Kvas, Detela 19, Rojnik 9, Flisar 16, Bogožalec 21, Menih, Grabar, Drvarič 5.

Članki iz rubrike