Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
05.11.2015 08:27:51
Deli članek:

ACH proti zvezdniški Modeni

M24.si

Slovenski odbojkarski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, danes začenjajo nastope v ligi prvakov. Njihov prvi tekmec bo italijanski pokalni zmagovalec Modena, ekipa, ki se je pred sezono okrepila in bo zagotovo eden glavnih favoritov, ne samo v skupini F, ampak nasploh v ligi. Tekma bo v Stožicah ob 18. uri.

V vrstah Modene igra sedem reprezentantov iz treh držav, trije igrajo za Italijo, ki je na minulem evropskem prvenstvu zasedla tretje mesto, dva pa za Brazilijo in Srbijo. Prva zvezdnika ekipe sta brazilski organizator igre Bruno Rezende in evropski prvak kamerunskih korenin, Francoz Earvin N'Gapeth.

Dvoma, kdo je favorit v tekmi, ni, če bi ACH Volley dvoboj dobil, bi bila to prava senzacija. Ne samo zaradi kakovosti posameznikov, ampak tudi zaradi trenutne forme. Ljubljančani v zadnjem času v državnem prvenstvu ne blestijo, izgubili so zadnjo tekmo proti kranjskemu Triglavu, Italijani pa so zmagali na vseh treh tekmah nove sezone.

Varovanci Bogdana Kotnika bodo tekmo vzeli kot nujno zlo, dobro se zavedajo, da je v skupini, v kateri sta še Lotos Trefl Gdansk in novosadska Vojvodina - medsebojno tekmo prvega kroga so s 3:0 (18, 16, 19) dobili Poljaki, realnost boj za tretje mesto z Novosadčani. A če bi jih Italijani podcenjevali in če bi se jim ponudila priložnost, jo nameravajo izkoristiti.