Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
23.10.2015 11:26:52
Deli članek:

Kolajna prinesla kapetanski trak

tt

Zdaj je kapetan avstrijske odbojkarske ekipe Hypo Volelyball slovenski reprezentant Gregor Ropret. In ob prihodu v klub so ga sprejeli z vsemi častmi - njega in njegovo srebrno evropsko kolajno.

"Praznovanje v Ljubljani je bilo skoraj nekaj nerealnega," je razložil Ropret, ko se je pridružil soigralcem na treningu Hypa. "Na trgu je bilo 2000 ljudi, ki so nas prišli pozdravit in so praznovali z nami. Igrala je glasbena skupina, pozdravit pa nas je prišel tudi župan."
Ropret se mora zdaj prilagoditi drugim stvarem, drugi ligi, saj bo moral po izjemne uspehu v Sofiji, igrati v avstrijski ligi, v soboto proti Celovčanom.
In ob vrnitvi v klub je tudi zaradi velikega uspeha v Bolgariji dobil še posebno priznanje - postal je novi kapetan moštva. "Zelo sem ponosen, da sem kapetan Hypa. Poklical me je tudi trener Daniel Gavan s katerim sem govoril o ciljih ekipe v tej sezoni."
Kapetanski trak pa ne bo prevelika obremenitev za Ropreta, saj je bil že v pretekli sezoni namestnik kapetana in ve kaj mora storiti na parketu.
Pri Gregorju pa se vidi, da je prišel nazaj v klub z zvrhano mero samozavesti: "Osvojiti moramo državno prvenstvo in tudi srednjeevropsko ligo." Kmalu pa bo na vrsti tudi nastop v letošnji ligi prvakov proti branilcu naslova, Rubinu iz Kazana. "V dveh tednih bomo morali biti v top formi," je še povedala številka 12 pri avstrijskih prvakih.  

Ropret pa je zdaj na Tirolskem zadovoljen tudi zato, ker je dekle s seboj v Innsbruck pripeljalo njegovega hišnega ljubljenčka, kuščarja iz rodu bradatih agam. Zdaj je njegova sreča popolna. "Moje dekle ga je pripeljalo s seboj. Že dva tedna ga nisem videl in zelo sem ga pogrešal," se je nasmejal Gregor.