Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
26.09.2015 08:35:01
Deli članek:

Pepelka, ki opozarja nase

CEV

S tem naslovom so na eni od poljskih spletnih strani, namenjeni izključno odbojki, poimenovali slovensko izbrano vrsto, ki bo danes ob 15.30 odigrala prvo tekmo evropskega prvenstva z Nizozemsko.

Poimenovanje varovank izkušenega trenerja Bruna Najdiča ne bi moglo biti primernejše. Ne le zato, ker se za v evropskem pogledu odbojkarsko neznanko skriva veliko potenciala, temveč tudi zaradi odnosa, ki sta ga bila tako Pepelka kot slovenska izbrana vrsta deležni. Težave s prevozom na trening, nepripravljeno igrišče, ko so želele trenirati in preizkusiti dvorano, vse to so stvari, ki sovpadajo z vlogo odbojkarskega palčka, a ki na drugi strani jezijo in še dodatno motivirajo igralke in selektorja.

Slednji poudarja, da bo prav psihološka pripravljenost na prvenstvu ključna, če glave ne bodo na mestu, lahko sistem v hipu razpade, slovo od tekmovanja pa je lahko ne le hitro, temveč tudi grdo. "Verjamem, da tudi gostiteljicam turnirja ne bo lahko. One so letos zamenjale trenerja, odigrale veliko tekem proti kakovostnim tekmicam, vidi se, da imajo za domače prvenstvo velike načrte, kar pa prinaša določen pritisk. Mi seveda upamo, da se z njim ne bodo znale spopasti," je dejal Najdič.

UPAMO NA SLAB DAN NIZOZEMK
S svojim strokovnim vodstvom je natančno analiziral tekmo domačink, odkril njihovo največjo šibko točko, na katero želi čim bolje pritisniti. Ključnega pomena bo začetni udarec; če bodo Slovenke servirale, kot znajo, potem bi se tudi Nizozemke utegnile znajti v težavah, jasno pa je, na čigavi strani je pred tekmo vloga favoritinj. "V eni kombinaciji bi lahko imele težave pri sprejemu, kar bomo poskušali izkoristiti. Nasploh bosta servis in sprejem tista elementa, ki bosta odločala. Mi bomo pri začetnih udarcih tvegali, bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Upam, da bomo imeli dober dan, Nizozemke pa slabega, le v takem primeru lahko računamo na uspeh," je še dodal Najdič.

Eno od njegovih najmočnejših orožij bo korektorica Živa Recek, ki se je reprezentanci pridružila tik pred zdajci, a je že dokazala, da je pomemben člen ekipe: "Me tukaj nimamo česa izgubiti, pritisk bo na drugih. One morajo zmagati, za nas pa mislim, da ne bo nobene katastrofe, če tekme izgubimo. Naš čas šele prihaja, tu bomo pridobile dragocene izkušnje, seveda pa to ne pomeni, da ne nameravamo že tukaj koga presenetiti. Če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo poskušale izkoristiti že proti zelo kakovostni Nizozemski."