Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
11.09.2015 09:56:01
Deli članek:

V vročem Mexicaliju se začenja mladinsko SP

Nikola Miljković

Po osemnajstih urah letenja in še dodatnih dveh avtobusnega prevoza so mladi slovenski odbojkarji v sredo v popoldanskih urah prispeli na prizorišče svetovnega prvenstva.

Letos se bodo kolajne za najboljšega v tej starostni kategoriji delile v Mehiki, natančneje v mestih Tijuana in Mexicali tik ob ameriški meji. Časa za prilagajanje na časovno razliko niso imeli veliko, kaj kmalu po prihodu je namreč že sledil trening, danes ob 23. uri po slovenskem času pa bo na sporedu prva tekma. Nasprotnik bo vse prej kot lahek zalogaj, saj je Italija odbojkarska velesila, ki je že od nekdaj znala vzgajati zvezdnike. Eden od teh primerov je nedvomno Simone Giannelli, vrstnik teh fantov, ki pa je trenutno s člansko reprezentanco na svetovnem pokalu, kjer je tudi prvi organizator igre.

"Italijane in Francoze zelo dobro poznamo, saj smo proti njim že igrali. S Francozi nazadnje lani, na tekmi za tretje mesto na evropskem prvenstvu, ki smo jo sicer izgubili, a smo že takrat dokazali, da se z njimi lahko enakovredno kosamo. Na Italijane smo se začeli pripravljati še, ko smo bili v Sloveniji in smo tudi že trenirali določene taktične zamisli," je povedal selektor Iztok Kšela, še največja neznanka pa bodo Japonci. Njihovo igro bo strokovno vodstvo analiziralo po prvem odigranem krogu, ko se bodo lahko prepričali o njihovi kakovosti. V ekipi upajo predvsem, da bodo premagali časovno razliko, na katero so se začeli pripravljati že doma, ko so trenirali v nočnih urah in telo pripravljali na drugačen bioritem, pa tudi na vročino, saj je v Mexicaliju trenutno 40 stopinj Celzija. Tudi italijanski selektor Michele Totire je o slovenski izbrani vrsti govoril z veliko spoštovanja: "Dobro smo delali, videli bomo, kaj lahko dosežemo v tako zahtevni skupini. Slovenija in Francija sta med najmočnejšimi reprezentancami v Evropi, mogoče je na papirju Japonska najugodnejša."

Para 1. kroga skupine D (Mexicali)
Danes: Slovenija – Italija (23.00), Francija – Japonska

Seznam reprezentance

Jernej Vrhunc (SIP Šempeter), Urban Drvarič (Panvita Pomgrad), Jure Okroglič (Salonit Anhovo), Sergej Drobnič (Krka), Matej Kök (Astec Triglav), Žiga Donik (ACH Volley), Sašo Štalekar (Calcit Volleyball), Jan Kozamernik (ACH Volley), Primož Vidmar (Calcit Volleyball), Tonček Štern (Calcit Volleyball), Matevž Ledinek (ACH Volley)