Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
08.09.2015 14:30:35
Deli članek:

Frizer zadnja postaja pred svetovnim prvenstvom

Nikola Miljković

Slovenska mladinska izbrana vrsta se bo danes popoldne z brniškega letališča preko Pariza in Mexico Cityja odpravila na dolgo pot čez lužo, kjer jih od 11. do 20. septembra čaka svetovno prvenstvo.

Nekaj manj kot osemnajst ur poleta, devet ur časovne razlike in še nekaj ur vožnje z avtobusom kasneje bodo prispeli v Mexicali, kjer bodo ob Italiji, Franciji in Japonski nastopali v skupini D. Izbranci Iztoka Kšele so se na novo veliko tekmovanje pripravljali pod Pohorjem, odigrali so tudi nekaj pripravljalnih tekem. Nazadnje proti Norveški in Savdski Arabiji. Proti članski reprezentanci s severa Evrope so dvakrat zmagali, s Savdsko Arabijo pa so se razšli s prijateljskih 2:2. Selektor Iztok Kšela je imel na pripravah na voljo petnajst odbojkarjev, seznam pa je tik pred zdajci skrčil na dvanajst imen, ki bodo nosili slovenski dres v mehiškem mestu tik ob ameriški meji.

Facebook


Pred zadnjim pripravljalnim ciklom sta odpadla korektor David Kumer, ki se vrača po hudi poškodbi, zaradi katere je moral izpustiti celotno lansko sezono, in bloker Filip Uremovič. Po zadnji pripravljalni tekmi pa se je Kšela zahvalil še prostemu igralcu Janu Gašparinu, na tem igralnem položaju bo zaigral novopečeni član ACH Volleyja Matevž Ledinek. Reprezentanti so se pred odhodom v Mehiko ustavili še v frizerskem salonu in si lase pobarvali na temno rdečo barvo, s katero so na evropskem prvenstvu prišli do četrtega mesta. Prvo tekmo bodo odigrali v petek proti Italiji ob 23. uri po slovenskem času.