Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.08.2015 08:24:35
Deli članek:

Horvat zamenjal Škorca

Drago Wernig - TAKA

Odbojkarji Lunosa Maribora so po koncu minule tekmovalne sezone, v kateri so z močno pomlajeno igralsko zasedbo v državnem prvenstvu za mnoge presenetljivo osvojili sedmo mesto, ostali brez glavnega pokrovitelja, podjetja Lunos. Tako bo mariborska vrsta v prihajajočem prvenstvu nastopala pod imenom OK Maribor.

Njeni cilji v novem prvenstvu so podobni lanskim, najpomembnejši je obstanek v prvoligaški druščini, čeprav novi trener, nekdanji dolgoletni igralec mariborskega kluba Grega Horvat, ki je na tem mestu zamenjal Sebastijana Škorca, pričakuje boj za sredino lestvice.

"Priprave smo začeli 12. avgusta. Lotili smo se jih zavzeto, fantje so prizadevni in dobro prenašajo napore. Večinoma treniramo v dvorani Tabor, občasno tudi na prostem, saj je prvi del priprav namenjen izboljšanju telesne pripravljenosti odbojkarjev. Na treninge prihaja dvanajst igralcev, novi so prosti igralec Tin Vrabl, nekdanji odbojkar Maribora, ki je nazadnje igral za Panvito Pomgrad, korektor Tomaž Horvat, ki je prav tako že igral za OK Maribor, nazadnje pa za Panvito Pomgrad, se poškodoval in se po okrevanju vrača na odbojkarska igrišča, podajalec Jure Kasnik, ki je prišel iz ACH Volleyja, in sprejemalec Andraž Šoštarič, ki je pred tem igral za Braslovče. V pogovorih smo še z blokerjem Rokom Abrahamom, prav tako nekdanjim odbojkarjem mariborskega kluba. Upali smo, da nas bo okrepil tudi bloker Jaka Vovk iz Topolšice, prav tako nekdanji igralec OK Maribor, ki pa se je odločil, da bo igral za drugoligaša Hoče. Žal nas je zapustil Žiga Donik, ki je odšel k ACH Volleyju," je igralski kader opisal Horvat, ki je za svojega pomočnika izbral kar igralca Vrabla.

Novi trener OK Maribor se zaveda, da ga čaka trdo delo. Njegov cilj je, da poskuša združiti mladostno zagnanost in izkušenost sedanje igralske zasedbe. "Tomaž Horvat in Vrabl lahko s svojimi bogatimi izkušnjami močno pripomoreta k igralskemu zorenju mlajših soigralcev, a tudi sam bom skušal svoje znanje prenašati nanje. A ne le kot trener, ampak tudi kot igralec. V igro bom vstopal po potrebi, upam, da čim manjkrat, kajti ne bi rad upočasnjeval razvoja mladih odbojkarjev, ki so pod Škorčevim vodstvom nabirali dragocene prvoligaške izkušnje. Na nazadnje računam, da bodo čez leto ali dve sestavljali jedro ekipe," dodaja Horvat.

Mariborski odbojkarji so že odigrali dve pripravljalni tekmi proti eni od ekip iz ZDA, ki se pripravlja v športnem centru Draš pod Pohorjem. "Ne glede na to, da so za fanti šele dvotedenske priprave, sem bil z njihovo igro zadovoljen. Tekmi sta pokazali, kaj je treba še postoriti, da bo igra takšna, kakršno pričakujem. Do začetka državnega prvenstva bomo odigrali še približno dvanajst tekem, na katerih bomo predvsem uigravali taktične zamisli. Prvo prvenstveno tekmo bomo odigrali 3. oktobra v gosteh proti Žirovnici, teden dni pozneje pa se bomo v tekmi proti Astecu Triglav prvič v prenovljeni igralski zasedbi predstavili mariborskim privržencem odbojke," je zaključil Grega Horvat.