Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.07.2015 09:20:41
Deli članek:

Kdo bodo letos kralji mivke?

Arsen Perić

Z današnjimi kvalifikacijskimi boji se bo v Kranju začelo letošnje državno prvenstvo v odbojki na mivki. V moški konkurenci je prijavljenih 32 ekip, v ženski pa 17.

Ker so se pari v primerjavi z lansko sezono nekoliko premešali, je težko govoriti o glavnih favoritih. V moški konkurenci sta na zadnjem turnirju v Mokronogu odlično formo potrdila zmagovalca Rok Žlajpah in Grega Erpič, tradicionalno neugodna bosta Leo Mohorič in Klemen Ponikvar, ki že vrsto let igrata skupaj in se vsakič uvrščata visoko. Prav tako ne gre pozabiti na slovensko legendo odbojke na mivki, Jasmina Čuturiča, ki bo igral v paru z Juretom Bedračem, ki je lani z Danijelom Pokeršnikom osvojil naslov državnega prvaka. Njegov lanskoletni partner Jernej Potočnik bo v Kranju igral z Nejcem Zemljakom, s katerim bosta zagotovo sodila v ožji krog favoritov.

V ženski konkurenci sta na turnirju v Mokronogu slavili Elmina Handanović in Kaja Turk, ki bosta največjo konkurenco imeli v Nini Lovšin in Tjaši Jančar, branilkama državnega naslova Daji Gorišek in Tajdi Lovšin ter seveda Eriki Fabjan in Moniki Potokar, ki sta dobili posebno povabilo s strani Odbojkarske zveze Slovenije. Z njenim povabilom bosta v Kranju igrali tudi dvojici Sara Sakovič in Nataša Fekonja ter Ana Skarlovnik in Jelena Pešić.

Polfinalni boji se bodo začeli v soboto ob 14. uri, tekma za tretje mesto v ženski konkurenci bo na sporedu ob 17.50, v moški pa ob 18.40. Za naslov državnih prvakinj se bodo dekleta pomerila ob 20.30, moški pa uro pozneje.