Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
21.07.2015 08:54:31
Deli članek:

ACH Volley tudi s kapetanom in nadarjenim zamejcem

Grega Wernig

Po Roku Satlerju in Žigi Doniku bo dres oranžnih zmajev v naslednji sezoni oblekel tudi izjemno nadarjeni zamejski Slovenec Jernej Terpin, v Ljubljani pa ostaja tudi dolgoletni kapetan Andrej Flajs.

Že pred nekaj časa so vrst ACH Volleyja sporočili novico, da bo oranžni dres po dolgem času spet oblekel Rok Satler, ki je nazadnje igral pri Posojilnici Aich/Dob, izkušenemu organizatorju igre pa se je v prestolnici pridružil še nadarjeni Žiga Donik, mladinski reprezentant iz Maribora. 

Slabe tri tedne pred začetkom priprav na novo sezono, oranžni zmaji bodo rokave zavihali 10. avgusta, je pogodbo podaljšal tudi kapetan Andrej Flajs. Ta je imel sicer želje, da bi se preizkusil v tujini, toda tako kot v minuli sezoni, je tudi tokrat ostal v Ljubljani in zmajem obljubil kar triletno zvestobo. 

Ekipo pa je pred dnevi okrepil še eden od najbolj nadarjenih mladih odbojkarjev Jernej Terpin, ki je v mlajših selekcijah že nosil dres italijanske izbrane vrste. Gre za zamejskega Slovenca, ki je dolgo časa igral za zamejski klub AŠZ Olympia, nazadnje v italijanski B2 ligi,  in bil želja tudi velikih italijanskih klubov. Ne nazadnje je pred leti že igral v Modeni, kjer je branil barve mladinske ekipe. Nazadnje pa se je odločil za študij na Fakulteti za fiziko v Ljubljani in za igranje v dresu aktualnih državnih prvakov. Terpin je bil maja že na preizkusnem treningu, na katerem je prepričal vodstvo kluba. Ta se je zaenkrat odločilo za enoletno posodo, vendar je izrazilo željo, da bi visokorasli sprejemalec (192 cm) ostal še dlje.