Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.07.2015 15:30:29
Deli članek:

Kamničanke bogatejše za Brazilko

Odbojkarice Calcit Volleyballa, ki bodo v novi sezoni prvič igrale v ligi prvakinj, so v svoje vrste zvabili brazilsko organizatorko igre Cecilio Aragao, ki je zadnje štiri leta igrala za ameriško univerzo Virginia Commonwealth v Richmondu.

Z brazilsko organizatorko igre so se v vodstvu kamniškega kluba pogovarjali že dlje časa, danes pa je prišlo tudi do uradnega podpisa pogodbe. Za Cecilio Aragao, ki bo 16. septembra stara 24 let, bo Calcit Volleyball prva evropska izkušnja.

"Na ta način smo dokončno rešili vprašanje na mestu organizatorke igre. Ob Mojci Božič bomo imeli tako še eno kakovostno igralko. Vendar nas čaka še nekaj dela, da okrepimo ekipo. Tu mislim predvsem na mestu sprejemalke in korektorice, tu bomo morali nujno še kaj dobiti. V bloku imamo za zdaj tri igralke, morda bomo posegli še po kakšni. Želeli smo si, da bi prišla Valentina Založnik, a se je odločila za Francijo. Tudi sicer bi si želeli v svoje vrste zvabiti čim več slovenskih igralk, vendar imamo s tem veliko težav, kar me nekoliko preseneča," je ob prihodu 180 cm visoke brazilske organizatorice igre, ki se odlikuje tudi z igro v bloku, dejal Gašper Ribič, trener slovenskih državnih prvakinj.