Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
04.03.2015 14:41:10
Deli članek:

Razčistiti, kdo nosi odgovornost

Nikola Miljković

Odkar je pred skoraj natanko mesecem dni Bogdan Kotnik prevzel vodenje ACH Volleyja, bi težko rekli, da so oranžni zmagi navduševali na parketu.

Imeli so kar nekaj tekem, ko so viseli, ko so jim nize odščipnile ekipe, ki tega, če pogledamo z zornega kota oranžnih zmajev, ne bi smele. Mnogi so se ob tem seveda začeli spraševati in pod vprašaj postavljati menjavo trenerja. Ne nazadnje je Tomi Šmuc na 26 tekmah prej izgubil le sedem nizov. A kot poudarjajo v ACH Volleyju, niso le rezultati tisti, ki štejejo.

"V zadnjih treh tednih smo povečali količino treningov, zato fantje niso tako sveži, kot bi morali biti. Seveda računamo na to, da bomo ekipo osvežili in da bomo v nadaljevanju pokazali napredek. Že od prvega trenutka, ko sem stopil v dvorano, je bil moj cilj, da naredimo korak naprej. Prvi korak je bila povečana količina treningov, da bi odpravili različne dvome v različnih situacijah in razčistili, kdo nosi odgovornost za kaj," je pred najpomembnejšim delom sezone optimističen Kotnik.

Na vprašanje, ali je za igralce njegov način dela pomenil šok, je odgovoril: "Nekateri pravijo, da je bil, toda rad imam te fante in verjamem v njih, mislim, da je ta šok minil. Vidimo, da smo na enaki barki, in mislim, da nam bo uspelo." Eden od vrhuncev sezone bo vsekakor nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, kjer se bo ACH Volley v polfinalu pomeril z ekipo Posojilnice Dob, torej nekdanjim Kotnikovim klubom, ki ga zdaj vodi Luka Slabe, nekdanji trener Ljubljančanov.

"Veselim se že srečanja z avstrijskimi prijatelji in ekipo, ki sem jo sestavil in pripravil, po drugi strani pa mi je nekoliko težko igrati proti njim. Toda čustva bo treba odklopiti in zmagati."