Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
27.01.2015 20:50:38
Deli članek:

Liga prvakov: ACH Volley najslabše v osmih letih

Grega Wernig

ACH Volley se je od letošnje lige prvakov poslovil s porazom. S 3:0 (17, 22, 19) je bil boljši Berlin Recycling Volleys.

Šest tekem. Ena zmaga. Pet porazov. Skupno tri točke. To je končni izkupiček odbojkarjev ACH Volleyja v letošnjem najelitnejšem tekmovanju.

Da bodo končali svojo evropsko pot, je bilo jasno že pred prvim začetnim udarcem v dvorani Tivoli, vprašanje je bilo, kakšen vtis bodo pustili ob slovesu. Ali spodbudnega, kot so ga pustili po prvi tekmi v Berlinu, ali podobnega temu, ki je ostal po Poljski.

Odgovor lahko najdemo nekje vmes. Igra največjih sladokuscev ni navdušila, daleč od tega. Domačini so sicer na začetkih niza še držali korak s favoriziranimi Nemci, ki iz sezone v sezono tudi na evropskem prizorišču puščajo vedno globlji pečat, ko pa je bila v igri osvojitev niza, so podlegli in naredili neumno napako preveč.

To še posebej velja za drugi niz, kjer so večino časa držali prednost dveh točk, vse do izida 19:19, ko je najprej as dosegel rezervist Felix Fisher, nato pa je žogo skorajda na hodnike dvorane Tivoli poslal Erich Mochalski.

Ameriški korektor se tudi sicer ni izkazal, uspešno je zaključil manj kot tretjino vseh napadov in ob tem se poraja dvom, ali ne bi bilo modro poskusiti tudi s kakšno drugo rešitvijo.

Nemci so se na Ljubljančane le malo ozirali. Zaigrali so, ko in kolikor je bilo potrebno, da zadovoljijo svoje navijače. Da, v dvorani Tivoli je bilo mogoče srečati tudi glasne Nemce s šali, transparenti in vsemi potrebnimi rekviziti. Eins, zwei, drei je odmevalo tik za hrbtom zgoraj podpisane avtorice članka, videti je bilo, kot da se neizmerno zabavajo, svoje ljubljence pa so po lanski sezoni spet pospremili med dvanajst najboljših evropskih ekip.

Tokrat, kot pravijo, upajo na ugodnejši žreb, radi bi se izognili predvsem lanskemu krvniku Zenitu. O takšnem razpletu lahko navijači oranžnih zmajev zgolj sanjajo. Letošnja sezona je bila po točkovnem izkupičku najslabša, odkar nastopajo med evropsko smetano, natančneje od sezone 2007/2008, osvojili so še točko manj kot lani in kar deset manj kot v sezoni 2012/2013, ko so v skupinskem delu zaostali zgolj za Macerato.

Ni kaj, vrhunske klubske odbojke, kot kaže, še nekaj časa ne bo več mogoče gledati. "Nismo se poslovili na način, na kakršnega smo si želeli. Ne le zaradi poraza, temveč zaradi premalo energije, ki smo jo pokazali na igrišču. Nedvomno si naši navijači zaslužijo več. Danes je bilo vsega premalo. Premalo uspešnosti na servisu, da bi Berlin bolj oddaljili od mreže, na sprejemu smo bili zanesljivi tri četrtine tekme, nato pa se v končnici nismo več držali dogovora, ki smo se ga sprejemalci dogovorili," je tekmo ocenil kapetan Andrej Flajs in priznal, da ekipa po osvojenem pokalnem naslovu še zdaleč ni prava. "Kot da še vedno praznujemo," je dodal.

Na drugi tekmi skupine C je aktualni poljski podprvak Asseco Resovia, ki je pred tednom dni v domači dvorani odčital odbojkarsko lekcijo Ljubljančanom, premagal še Budvansko rivijero s 3:0 (23, 19, 21) in si tako s 14 točkami zagotovil prvo mesto.


ACH Volley - Berlin RV 0:3 (–17, –22, –19)

ACH VOLLEY: Flajs 4, Jereb, Plot, Kozamernik 9, Roberts 5, Pokeršnik 1, Klobučar 6, Pleško 1, Kozlowski, Mochalski 7, Dolegombai 3, Koncilja 4.
BERLIN RV: Touzinsky 9, E. Shoji, Kromm 16, Fisher 6, K. Shoji 6, Kühner, Krystof, Carroll 7, Kmet 6, Dünnes, Bontje 1, de Marchi.
Končna lestvica skupine C: 1. Asseco Resovia 14 točk, 2. Berlin RV 14, 3. Budva 5, 4. ACH Volley 3.