Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
03.01.2015 12:13:30
Deli članek:

Prvakinje med svetovno elito

Drago Wernig - TAKA

Aktualne državne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika, je doletela posebna čast in priznanje. Sodelovale bodo na izjemno močnem turnirju Gloria cup 2015 v turškem Beleku.

Že nekaj let Turčija velja za državo, v kateri se v odbojki, vsaj v nekaj najboljših klubih, cedita med in mleko in v kateri igra nekaj najboljših odbojkarjev in odbojkaric na svetu. Ne le v ekipe, Turki vlagajo tudi v infrastrukturo, eden od presežkov pa je nedvomno večnamenska dvorana Gloria v Beleku, ki bo za nekaj dni postala središče ljubiteljev ženske odbojke.

Celotno dogajanje se bo začelo danes ob 16. uri, ko si bosta nasproti stali ekipi, ki spadata v svetovni vrh ženske odbojke VakifBank Istanbul in Azeryol Baku, ob 17.30 pa se bo švicarski Volero Zürich pomeril s slovenskimi predstavnicami. Omeniti velja, da z izjemo Mariborčank preostale tri ekipe igrajo v elitni ligi prvakinj, v svojih vrstah pa imajo igralke, kot sta Milena Rašić in Jelena Brakočević, medtem ko Švicarke vodi stari znanec slovenskih odbojkarskih igrišč Dragutin Baltić.

Mariborčanke bodo turnir izkoristile za pripravo na finalni turnir slovenskega pokala, saj v tem trenutku ne igrajo uradnih tekem, za nameček pa se bodo državnemu prvenstvu pridružile šele v četrtfinalu. In kakšne priprave bodo to! Je pa že jasno, da na turnirju ne bo igrala Monika Potokar, ki je po treh mesecih zapustila štajersko prestolnico in bo sezono nadaljevala v italijanskem prvenstvu, natančneje v Bologni.