20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

tp
tp
0 16.10.2014 23:21:04

Legionarji: Kje si letos kruh služijo slovenski odbojkarji?

Hypo Tirol Innsbruck
Konec tedna se bodo prebudila odbojkarska igrišča po Evropi, Slovenija bo imela svoje predstavnike v najboljših ligah tudi v letošnji sezoni.

ITALIJA
Medtem ko so Poljaki (Alen Pajenk/Jastrzebski Wegiel) in Rusi že začeli delo, bo konec tedna rezerviran za vse ljubitelje italijanskega prvenstva, brez dvoma enega najbolj gledanih in razburljivih prvenstev na svetu ne glede na dejstvo, da zaradi nič kaj cvetočih razmer veliko odbojkarjev odhaja drugam, predvsem v Turčijo, vedno bolj zanimive so tudi arabske države. Pri zahodnih sosedih bodo v sezoni 2014/15 igrali štirje reprezentanti, in sicer Mitja Gasparini (Verona), Tine Urnaut (Latina), Alen Šket (Molfetta) in Klemen Čebulj (Ravenna). Vsi štirje bodo letos v svojih ekipah nosili eno od glavnih bremen v upanju na odličen rezultat, čeprav gre za ekipe, ki so se v pretekli sezoni uvrščale v spodnjo polovico lestvice. Šket se je v ekipo Molfette preselil iz Modene, kjer ni dobil veliko priložnosti za igro, medtem ko je Urnaut še lani nastopal za turški Arkas. Ob slovenskem kapetanu bosta prvi imeni ekipe, ki je v pretekli sezoni v pokalu challenge izločila Calcit Volleyball, še Saša Starović in Bolgar Todor Skrimov, na mestu libera pa igra zamejski Slovenec Loris Mania.

FRANCIJA
Državo na sončni strani Alp bosta v deželi dobrega vina in sira predstavljala Dejan Vinčić (Narbonne) in Jan Pokeršnik (Beauvais), za katerega bo to prva izkušnja s tujino. Še v pretekli sezoni član ACH Volleyja je zapustil kaotične razmere v zmajevem mestu in zatočišče našel v klubu, kjer je pečat pustil še en slovenski reprezentant Andrej Flajs.

mitja gasparini
Mitja Gasparini (Verona)


BELGIJA
V Belgiji so odbojkarji že odigrali prvi krog tekmovanja, ki pa za slovenske predstavnike ni bil najbolj uspešen. Dragan Radović (Menen) zaradi poškodbe ni igral, Dane Mijatović (Duvel Puurs) pa je debitiral s porazom in štirimi doseženimi točkami proti eni najbolj vročih belgijskih ekip Knack Roeselareju. Pri ekipi Axis Shanks Guibertin že drugo sezono kot trener deluje Andrej Urnaut, ki tako sodeluje s svojim sinom Aljošo.

AVSTRIJA
Najštevilčnejša zasedba bo pri naših severnih sosedih, kjer je povsem slovensko obarvana Posojilnica Dob. Tam ostajajo Jani Kovačič, Rok Satler, Andrej Grut, Nejc Pušnik in Danijel Koncilja, pridružil pa se jim je slovenski strateg Bogdan Kotnik, ki je pred dvema sezonama že vodil ekipo, ki bo tudi tokrat nastopala v ligi prvakov. Tudi največji avstrijski derbi s Hypo Tirolom bo slovensko obarvan, saj bo vrste slednjih branil reprezentančni podajalec Gregor Ropret.

OSTALO
Na jugu Evrope bo zaigral Matevž Kamnik, ki bo tudi letos nosil barve Arkasa, kjer se v pretekli sezoni ni naigral, in bo iskal novo priložnost za dokazovanje svojih sposobnosti. Finančnemu kolapsu Maribora sta usppela zbežati Jan Planinc, ki bo zaigral v Grčiji, in sicer v ekipi Siros, in korektor Matej Mihajlović, ki igra v Češki ekipi Karlovarsko. Ta je v četrtek zvečer na tekmi prvega kroga s 3:2 premagala Benatky n. J.

Članki iz rubrike