Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
11.08.2014 08:00:15
Deli članek:

Kšela: Želimo ostati do konca

Minuli konec tedna so po dekletih, ki bodo že ta konec tedna odigrala prve tekme evropskega prvenstva na Finskem, rokave zavihali tudi mladinci, ki jih nastop na EP čaka od 29. avgusta do 6. septembra.

Konec meseca se bo začela prava odbojkarska norišnica. Že ta konec tedna bodo z visokimi cilji na delu mladinke, konec meseca bodo v boju za visoka mesta na EP mladinci, za nameček pa se bo 30. avgusta na Poljskem začelo svetovno prvenstvo za člane, žal brez slovenske udeležbe. V soboto so se v Mariboru zbrali varovanci Iztoka Kšele, ki ima na voljo štirinajst odbojkarjev. »Prva dva ciklusa bomo izpeljali v Draš centru v Mariboru, nato se bomo 21. avgusta preselili na Slovaško, kjer bomo ostali do odhoda na EP v Brno. Fantje so prišli na priprave dobro fizično pripravljeni tako, da že v prvem ciklusu namenjamo veliko pozornosti tehniki in taktiki, ter delamo na eksplozivnosti. V drugem ciklusu bomo v Mariboru odigrali štiri trening tekme s članskimi ekipami Kameruna, Katarja, Tunizije in selekcijo ameriških univerz. Nato pa bomo na Slovaškem odigrali dve do tri trening tekme z mladinsko reprezentanco domačinov, ki so eden od dveh organizatorjev EP,« je načrte razkril izkušeni strateg, ki je na evropsko prvenstvo pred tem že popeljal člansko in kadetsko izbrano vrsto.

CEV


POLJAKI IN NATO VSI OSTALI
Nekoliko nenadejano so se mladi odbojkarji na prvenstvo prebili neposredno iz zahtevne skupine na čelu s Srbi, ki so jih na odločilni tekmi tudi premagali. A ta uspeh je po Kšelovih besedah že pozabljen: »Naše misli so že usmerjene na nove izzive. Z rezultatom se ne smemo preveč obremenjevati,vendar pa je vsekakor naš cilj da smo na EP do konca. Zato moramo v naši skupini, ki se bo igrala v Brnu, v konkurenci Čehov, Poljakov, Turkov, Romunov in Belgijcev osvojiti vsaj četrto mesto.« Prvi favoriti skupine so nedvomno Poljaki, vse ostale reprezentance pa bodo bile enakovreden boj za najvišja mesta.



Seznam mladinske reprezentance

Podajalca: Jernej Vrhunc, Urban Drvarič, sprejemalci: Žiga Donik, Jure Okroglič, Sergej Drobnič, Jakob Rojnik, Matej Kök, korektorja: Tonček Štern, David Kumer, blokerji: Jan Kozamernik, Primož Vidmar, Filip Uremovič, libera: Jan Gašparin, Matevž Ledinek

Selektor:
Iztok Kšela, pomočnik selektorja: Zoran Kedačič, statistik in vodja ekipe: Mitja Jež, fizioterapevt: Jure Ivartnik.

 

Galerija