Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
03.07.2014 16:03:32
Deli članek:

V Lukni je bilo življenjsko nevarno

Nikola Miljković

Čeprav se je moška izbrana vrsta že uvrstila v polfinale evropske lige pa bo proti Makedoniji naskakovala prvo mesto.

V torek so varovanci Luke Slabeta začeli s pripravami na zadnji tekmi skupinskega dela, ekipi pa se je pridružil tudi Jani Kovačič. Fantom je tako na treningu kot tudi na tekmah s Turčijo nagajala dvorana oziroma razmere v njej. 

"Minuli vikend je bilo v dvorani resnično že nevarno za življenje, saj je bilo v njej zelo vroče. Mislim, da sta dva prosta dneva fantom koristila. Na njihovih obrazih je bilo videti nekoliko več spočitosti in res upam, da nam bo ta teden na roke šlo tudi vreme, kajti dvorana Lukna nima hlajenja, nima niti ventilacije. Prejšnji teden nam je to pobralo veliko energije, zato smo morali tudi krajšati treninge in tudi po tekmah z Makedonijo bomo morali poskrbeti zato, da bodo dobili dovolj počitka, da bomo v polfinale štartali, kolikor se bo dalo sveže," je povedal selektor Luka Slabe, ki je vse svoje misli že preusmeril na obračuna z Makedonci, ki so minuli konec tedna počivali. Po eni strani bi to zanje lahko bila prednost, saj bodo v Maribor prišli spočiti, po drugi so zaradi tega morda nekoliko iz tekmovalnega ritma. 

Minuli vikend je bilo v dvorani resnično že nevarno za življenje, saj je bilo v njej zelo vroče.

"To je vedno odvisno od same ekipe in tipov igralcev, kaj jim bolj ustreza. Nekaterim bolj ustreza, če imamo malo več počitka in gredo s svežino v nove tekme, drugim, da ostanejo v tekmovalnem ritmu. Kaj bolj ustreza ustreza Makedoncem, ne vem, vendar se bo to kmalu videlo. Meni osebno je bolj všeč, da bomo šli v tekmi brez premora, na igrišču pa se bo videlo, kaj je komu bolj ustrezalo," je še dejal Slabe, ki nadvse spoštuje reprezentanco Makedonije, o tem, s katero ekipo bo Slovenija igrala v polfinalu pa se ne želi obremenjevati. To tako ali tako ni odvisno od slovenskih odbojkarjev. Od njih je odvisno le, ali bo Slovenija tekmovanje v skupini B evropske lige končala na prvem ali drugem mestu ter v nadaljevanju ali bodo izpolnili svoj zastavljeni cilj.