Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
13.10.2024 11:06:13
Deli članek:

Tadeja Pogačarja bodo začeli sovražiti. Zakaj? Poglejte mnenje enega najboljših ...

Profimedia

Tadej Pogačar je tudi zadnjo dirko v letu 2024 odpeljal v svojem slogu - pobegnil in zmagal.

Tudi po Dirko po Lombardiji, ki jo je Tadej Pogačar osvojil na enak način kot ostale dirke, so od vsepovsod deževale pohvale. In nilč drugače ne misli tudi eden najboljših poznavalcev kolesarstva na svetu Nizozemec Thijs Zonneveld. V kolumni za časopis AD je napisal, da ima polagoma Pogačarja dovolj. "Ne glede na to, kako čudoviti so njegovi solo pobegi, kako neverjeten je bil to sezono, njegova superiornost je že malo preveč izrazita," je dejal Zonneveld, ki pravi, da ne bi imel nič proti, če bi Pogačar napadel malce pozneje: "Lahko bi počakal do zadnjega vzpona, lahko bi celo počakal, da bi odločal sprint nekaj kolesarjev, toda te možnosti so bile tako malo verjetne kot sneg poleti. Zelo verjetno je bilo, da bo Pogačar potegnil 50 kilometrov pred ciljem, ali morda celo 80. In. če bi se tako počutil. bi lahko pobegnil, še preden bi se prenos dirke na televiziji sploh začel."

Pogačar je tudi na zadnji dirki sezone naredil enako kot v Liegu, Giru, Touru ali na svetovnem prvenstvu. "Še enkrat več. Tolikokrat je že uprizorila nekaj takega, da imaš občutek, da gledaš ponovitev iz prejšnjega tedna. Ne glede na to, kako izjemno dobra sta Mathieu van der Poel in Remco Evenepoel, ni nibenega dvoma o tem, kdo je najboljši kolesar v naši galaksiji."

Zonneveld je še poudaril: "Z zgodovinskega in športnega stališča, si bomo Pogačarjevo leto 2024 zapomnili za vedno." Potem pa je še dodal: "Za Pogačarja se je vse izteklo idealno - ni zbolel, ni padel, ni imel nesrečnega dne, nikoli ni naredil večje napake ... Njegova forma je bila na tako visoki ravni, da niti ne vemo, kdaj je bil v super formi in kdaj samo v dobri formi. Nikoli se ni utrudil. Jaz sem se. Utrujen sem od njega. In mislim, da nisem edini."  

Hude besede, toda verjetno tudi malo resnične. Ko je nekdo tako dober kot je Tadej Pogačar, potem ...