Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2024 14:31:09
Deli članek:

Tadej Pogačar: "Videl sem solze v očeh, toda razumeli so nas in hvaležen sem jim"

Profimedia

Organizatorji kolesarske dirke treh dolin Vareseja so morali zaradi obsežnih padavin, ki so zajele regijo, preizkušnjo po slabih 60 km odpovedati. Dirko je sicer od Slovencev začel Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), a ni dočakal priložnosti za 25. zmago v sezoni, medtem ko je Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) nastop odpovedal pred začetkom.

Sprva so prireditelji traso med Busto Arsiziom in Varesejem skrajšali za dobrih 30 km oziroma za dva kroga, po 60 km tekmovanja pa je prišlo do dokončne odpovedi zaradi prevelike količine dežja.

Organizatorji so se sicer že pred štartom odločili, da dirko skrajšajo za dva kroga in s tem skrajšajo preizkušnjo z 200 na 168 kilometrov. A tudi to je bilo v danih razmerah preveč, predvsem na spustih je bilo enostavno prenevarno. »Že v nevtralni coni so imeli nekateri težave, zato so nevtralno cono podaljšali. Organizatorji so črtali dva kroga, poskušali smo dirkati dokler je šlo, toda v zadnjem krogu je bila na spustu vidljivost zelo slaba. Sam sem bil za Covijem in sploh nisem videl, kam gremo. Vsi smo se strinjali, da se ustavimo. Bilo je le vprašanje časa, da bo nekdo padel. To pa so najhujši padci. Ni isto, če zdrsneš na asfaltu v ovinku in jo odneseš z nekaj praskami, ko ne pričakuješ, da boš zapeljal v luknjo in poletiš prek balance, pa je nekaj povsem drugega. V karavani poznam kar nekaj fantov, ki so že imeli pretres možganov v letošnji sezoni. Razumemo organizatorje, da si želijo izpeljati dirko, a mislim, da smo sprejeli pravilno odločitev. Žal nam je, da dirke nismo izpeljali do konca, toda v tem vremenu to enostavno ni bilo mogoče,« pravi najboljši kolesar sveta in dodaja, da so organizatorji odločitev sprejeli s težkim srcem, a z razumevanjem. »Vsi so pokazali razumevanje. Videl sem, da jim ni lahko, šef organizatorjev je imel solze v očeh. Ni jim lahko, vem, koliko jim pomeni. Gre za čudovito dirko, na startu pa se je zbralo veliko dobrih kolesarjev. A z glavo skozi zid ne gre riniti. Razumeli so nas in hvaležen sem jim za izkazano razumevanje,« je še dejal Pogi, ki ga v soboto čaka še zadnja dirka v sezoni. Na spomeniku Il Lombardia bo lovil četrto zaporedno zmago.