Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2024 09:11:23
Deli članek:

Kaj se dogaja s Primožem Rogličem? Po dveh odstopih zdaj še tole

Profimedia

Je Primož Roglič že končal sezono?

Danes bi morala biti na sporedu Tre Valli Varesine. Poudarek je na tistem bi morala biti, obilno deževje namreč ogroža izvedbo te italijanske semiklasike. Glede na količino padavin je težko verjeti, da jo bodo izvedli v celoti. Ne glede na traso, bo v vlogi prvega favorita Tadej Pogačar, ki tudi jeseni niza zmage. Še včeraj se je zdelo, da bo na dirki nastopil tudi Primož Roglič. Njegova ekipa ga je namreč uvrstila med sedmerico nastopajočih, da bi kasneje zbrisala objavo, v ponedeljek zjutraj pa so ga odstranili tudi s seznama nastopajočih.

Roglič po zmagi na Vuelti ni več zabeležil vidnejšega rezultata. Na SP v Zürichu je bil v kronometru 12., na cestni dirki pa 64. Na sobotni Giro dell'Emilia in ponedeljkovi Coppa Bernocchi je odstopil.

kot vse kaže bo izpustil Tri doline Vareseja, ljubitelje kolesarstva pa predvsem zanima, kaj to pomeni glede sobotnega spomenika Il Lombardia. Ne bi nas presenetilo, če je Roglič že končal letošnjo sezono. Njegova ekipa sicer še ni podala uradnega pojasnila, zakaj so ga umaknili iz ekipe za današnjo dirko.